• Ναυτιλία

    Neptune Lines: Ενίσχυση του στόλου με άλλα δύο πλοία νέας γενιάς

    • NewsRoom
    Η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Neptune Lines και Neptune Dry

    Η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Neptune Lines και Neptune Dry


    Η Neptune Lines, κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία στον κλάδο της μεταφοράς οχημάτων, ανακοινώνει την παραγγελία δύο ακόμα πλοίων νέας γενιάς, μέσω του Genesis Project.

    Ο συνολικός αριθμός των παραγγελιών της εταιρείας μέσω του Genesis Project αυξάνεται σε τέσσερα πλοία, σηματοδοτώντας ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική της για την ενίσχυση του στόλου της.

    Με το Genesis Project, αντικατοπτρίζεται η δέσμευση της Neptune Lines για την προστασία του περιβάλλοντος, επενδύοντας σε προηγμένες τεχνολογίες και ενισχύοντας τη θέση της εταιρείας ως πρωτοπόρου στη βιωσιμότητα και στην τεχνολογική πρόοδο της παγκόσμιας ναυτιλίας.

    Η ναυπήγηση των δύο πλοίων 4200 CEU LNG DF PCTC (Pure Car Truck Carrier) μαζί με τα πρώτα δύο που παραγγέλθηκαν πρόσφατα, εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της Neptune Lines για την ενίσχυση του στόλου την επόμενη δεκαετία με πλοία κατά 36% μεγαλύτερης μεταφορικής δυνατότητας. Επίσης, η επένδυση σε πλοία με μηχανές διπλού καυσίμου (dual fuel engines) ενισχύει τη στρατηγική της εταιρείας για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, παραμένοντας μπροστά από τους παγκόσμιους στόχους μείωσης τους.

    Η Neptune Lines συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με την Deltamarin για τον από κοινού σχεδιασμό των δύο επιπλέον πλοίων, ενώ παραμένει σε συνεργασία με το ναυπηγείο Fujian Mawei στην Κίνα για την κατασκευή τους, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας. Η παράδοση των πλοίων αναμένεται το 2027.

    neptune lines

    Με μείωση κατά 52% του δείκτη έντασης άνθρακα (CII) μέχρι το τέλος του 2023 σε σύγκριση με το 2008, η Neptune Lines επιδεικνύει εξαιρετική βελτίωση στην περιβαλλοντική της απόδοση. Η εταιρεία στοχεύει σε περαιτέρω βελτίωση προσεγγίζοντας το 68% μέχρι το τέλος του 2030, υπερβαίνοντας τους τρέχοντες στόχους του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού IMO. Οι επιδόσεις αυτές αναδεικνύουν κι επιβεβαιώνουν την αφοσίωσή της εταιρείας στη φιλοσοφία της «Wake Forward».

    Διαβάστε επίσης:

    Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    HELMEPA: Η νέα γενιά ανακαλύπτει τα επαγγέλματα της θάλασσας

    Ισκαντάρ Σάφα: Πήρε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με 1 δολάριο και ζητούσε αποζημίωση 1 δισ. ευρώ!



    ΣΧΟΛΙΑ