• Ναυτιλία

    Νέα Ζηλανδία: Από τις 30 Απριλίου απαγορεύει την εξαγωγή ζώντων ζώων με πλοία


    Η απαγόρευση των εξαγωγών ζώντων ζώων θα ξεκινήσει επίσημα στις 30 Απριλίου, αλλά το υπουργείο Γεωργίας επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν εκδοθεί περαιτέρω άδειες εξαγωγής.

    Το υπουργείο επίσης ανέφερε ότι η διετής μεταβατική περίοδος «δόθηκε για να δοθεί χρόνος στους αγρότες να προσαρμόσουν τις δραστηριότητές τους και να προσαρμοστούν στους περιορισμούς.

    «Από το 2015, οι θαλάσσιες εξαγωγές ζώντων ζώων αντιπροσώπευαν μόνο το 0,32% των εσόδων από εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα. Αν και αναγνωρίζουμε τα οικονομικά οφέλη για ορισμένους αγρότες, πρέπει επίσης να προστατεύσουμε τη διεθνή φήμη της κύριας εξαγωγικής μας βιομηχανίας 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων NZ (32,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ )», δήλωσε ο υπουργός Damien O’Connor. «Αυτός είναι ο λόγος που ξεκινήσαμε την επανεξέταση το 2019 και στη συνέχεια αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις εξαγωγές ζώντων ζώων δια θαλάσσης έως τα τέλη Απριλίου 2023».

    Η Νέα Ζηλανδία προηγουμένως επέβαλε προσωρινό μορατόριουμ και στη συνέχεια επέβαλε περιορισμούς στο εμπόριο μετά τη βύθιση του πλοίου του Κόλπου Livestock 1 τον Σεπτέμβριο του 2020.

    Διαβάστε επίσης:

    Drewry: Αυξήθηκαν οι ναύλοι στα κοντέινερ όμως είναι κατά 77% κάτω σε σύγκριση με πέρυσι



    ΣΧΟΛΙΑ