• Ναυτιλία

    Ναύλωση πλοίου και εξασφάλιση εσόδων 11,32 εκατ. δολαρίων για την Diana Shipping

    Η CEO της ναυτιλιακής εταιρείας Diana Shipping, Σεμίραμις Παληού

    Η CEO της ναυτιλιακής εταιρείας Diana Shipping, Σεμίραμις Παληού


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping Inc. της Σεμίραμις Παληού, ανακοίνωσε ότι, μέσω μιας θυγατρικής της εταιρείας, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την εταιρεία Koch Shipping Pte. Ltd., με έδρα τη Σιγκαπούρη, για ένα από τα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Newcastlemax, το m/v San Francisco.

    Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 30.500 δολάρια την ημέρα, μείον την προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Μαρτίου 2023 και μέγιστο χρονικό διάστημα έως τις 15 Μαΐου 2023.

    Η ναύλωση ξεκίνησε αναδρομικά στις 18 Φεβρουαρίου 2022. Το πλοίο “Σαν Φρανσίσκο” είχε ναυλωθεί, στην Olam International Limited, με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 17.750 δολάρια ανά ημέρα για τις πρώτες εκατόν πέντε ημέρες της περιόδου ναύλωσης και 24.700 δολάρια ανά ημέρα για το υπόλοιπο περίοδο της χρονοναύλωσης, σε κάθε περίπτωση μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους.

    Το «San Francisco» είναι ένα πλοίο ξηρού χύδην ξηρού φορτίου Newcastlemax χωρητικότητας 208.006 dwt που κατασκευάστηκε το 2017.

    Η απασχόληση του «Σαν Φρανσίσκο» αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα 11,32 εκατομμυρίων δολαρίων για τις περίπου 371 ημέρες ναύλωσης.

    Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 34 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax και 8 Panamax).

    Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει ένα νεότευκτο πλοίο ξηρού χύδην φορτίου Capesize μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022.

    Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, εξαιρουμένου του ενός πλοίου που δεν έχει παραδοθεί ακόμη, είναι 4,4 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,49 έτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Σπυρίδων Πασχάλης: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group αναλαμβάνει πρόεδρος του ΣΕΕΝ

    65 πλοία αγόρασαν και πώλησαν οι Έλληνες εφοπλιστές από την αρχή του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ