• Ναυτιλία

    Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιβατηγών Πλοίων ο Σπυρίδων Πασχάλης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group και πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Σπυρίδων Πασχάλης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group και πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Σπυρίδων Πασχάλης


    Ο Σπυρίδων Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, αναλαμβάνει πρόεδρος του συνδέσμου των ακτοπλόων, μετά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξή του που πραγματοποιήθηκαν χθες.

    Σύμφωνα με τον ΣΕΕΝ κατανεμήθηκαν τα αξιώματα στα νέα μέλη ως ακολούθως:

    Πρόεδρος: Σπυρίδων Πασχάλης,

    Αντιπρόεδρος Ακτοπλοΐας: Ευστράτιος Απέργης,

    Αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων: Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης,

    Αντιπρόεδρος Κρουαζιέρας: Αντώνιος Γελασάκης,

    Γενικός Γραμματέας: Θεολόγος Παναγιωτάκης,

    Ταμίας: Διονύσιος Θεοδωράτος,

    Μέλη (με αλφαβητική σειρά): Αγγελιδάκης Σταύρος, Βερνίκος Ευγενίδης Ιωάννης, Μάμμης Βασίλειος, Μιχαήλ Μιχαήλ, Σακέλλης Μιχαήλ.

    Κατόπιν προτάσεως του κ. Πασχάλη το νέο Δ.Σ. απένειμε στον κ. Μιχάλη Σακέλλη τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου του ΣΕΕΝ.

    Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Πρόεδρος κ. Σπυρίδων Πασχάλης τόνισε:

    «Ευχαριστώ τα μέλη του Συνδέσμου για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου κάνοντάς μου την τιμή να με εκλέξουν πρόεδρο του ΣΕΕΝ.

    Τα επόμενα χρόνια θα χρειασθεί να διαχειριστούμε σημαντικές και επείγουσες προκλήσεις για τα ελληνικά επιβατηγά πλοία, οι οποίες απαιτούν την απόλυτη προσήλωση όλων μας για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

    Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, δεσμεύομαι να εργαστώ προς μία βιώσιμη, περιβαλλοντικά ώριμη ελληνική επιβατηγό ναυτιλία πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές και εποπτικές αρχές για:

    •  την ανανέωση του ακτοπλοϊκού μας στόλου,
    •  την προσαρμογή στους νέους διεθνείς και ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς με φιλοδοξία απανθρακοποίησης εντός των ευρωπαϊκών χρονοδιαγραμμάτων,
    •  τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου ακτοπλοΐας,
    •  την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας στα λιμάνια μας».

    Ο κ. Πασχάλης ευχαρίστησε τέλος τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Μιχάλη Σακέλλη για την επί σειρά ετών πολύτιμη παρουσία του στο τιμόνι του ΣΕΕΝ και τη σημαντικότατη προσφορά του σε πολλά και δύσκολα θέματα της ελληνικής ακτοπλοΐας.

    Ποιος είναι ο Σπυρίδων Πασχάλης

    Ο Σπυρίδων Πασχάλης είναι κάτοχος BSc in Business Administration (with focus in Accounting & Finance) από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College). Γιος του Χαράλαμπου Πασχάλη, στενού συνεργάτη του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, σε όλα τα επιχειρηματικά του σχέδια.

    Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA Finance από το Cass Business School (City University) του Λονδίνου.

    Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ATTICA GROUP από το 2012, καθώς και σε όλες τις θυγατρικές και συγγενείς εταιρίες του Ομίλου, όντας στο δυναμικό της από το 1996. Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της SUPERFAST FERRIES από τον Φεβρουάριο του 2008 και την ίδια χρονιά εξελέγη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

    Το 1999 ορίζεται Εντεταλμένος Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της θυγατρικής εταιρίας BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. καθώς και μέλος του Δ.Σ. όλων των θυγατρικών εταιριών αυτής.

    Είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρίας AFRICA MOROCCO LINKS (AML) η οποία συστάθηκε το 2016 στο Μαρόκο σε συνεργασία με την Μαροκινή Τράπεζα Bank of Africa (BMCE) και δραστηριοποιείται στην θαλάσσια σύνδεση Μαρόκου – Ισπανίας.

    Το 2009 εξελέγη για πρώτη φορά Μέλος στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) ενώ κατείχε μέχρι σήμερα την θέση του Αντιπροέδρου Διεθνών Πλόων από το 2012.

    Είναι Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ) από το 2014 καθώς και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής από το 2019.

    Εκπροσωπεί τον Όμιλο Attica στον διεθνή ναυτιλιακό οργανισμό INTERFERRY και είναι μέλος του OPERATORS POLICY COMMITTEE του οργανισμού από το 2015.

    Εκπροσωπεί τον Όμιλο Attica σε διεθνή ναυτιλιακά συνέδρια και forums

    Διαβάστε επίσης:

    65 πλοία αγόρασαν και πώλησαν οι Έλληνες εφοπλιστές από την αρχή του έτους

    Αλλάζουν οι έλεγχοι σε λιμάνια και πλοία από τις «τρύπες» στο ναυτικό ατύχημα του Euroferry Olympia – Άνω των 200 εκατ. οι ζημίες

    Έξω από το λιμάνι του Αστακού το πλοίο Euroferry Olympia



    ΣΧΟΛΙΑ