• Ναυτιλία

    65 πλοία αγόρασαν και πώλησαν οι Έλληνες εφοπλιστές από την αρχή του έτους

    Containership

    Containership


    Ένα στα τρία ποντοπόρα πλοία που αγοράστηκαν ή πωλήθηκαν από την αρχή του έτους μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου είχαν πρωταγωνιστές Έλληνες εφοπλιστές.

    Σύμφωνα με την Allied από την 1η Ιανουαρίου έως και την 20η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 38 πλοία και πλήρωσαν 582,2 εκατ. δολάρια, ενώ πώλησαν 27 πλοία και εισέπραξαν 629 εκατ. δολάρια.

    Με άλλα λόγια, ο ελληνόκτητος στόλος αυξήθηκε κατά έντεκα πλοία στο ανασκοπούμενο χρονικό διάστημα, ωστόσο, οι Έλληνες εφοπλιστές καρπώθηκαν σημαντικές υπεραξίες από την πώληση των πλοίων.

    Από τα 287 πλοία που αγοράστηκαν στο διάστημα Ιανουάριο – Φεβρουάριο, τα 38 ήταν Ελλήνων. Ειδικότερα αγοράστηκαν 13 φορτηγά και δαπανήθηκαν 275, 8 εκατ. δολάρια, 22 δεξαμενόπλοια και πληρώθηκαν 284,6 εκατ. δολάρια, 1 πλοίο μεταφοράς κοντέινερ και καταβλήθηκε το ποσό των 18 εκατ. δολαρίων.

    Από τις πωλήσεις, οι Έλληνες εφοπλιστές εισέπραξαν 221, 3 εκατ. δολάρια, από τα 10 φορτηγά, 243,9 εκατ. δολάρια από τα 9 δεξαμενόπλοια, 130 εκατ. δολάρια από τα 4 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 29,8 εκατ. δολάρια για 3 πλοία Gas.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλλάζουν οι έλεγχοι σε λιμάνια και πλοία από τις «τρύπες» στο ναυτικό ατύχημα του Euroferry Olympia – Άνω των 200 εκατ. οι ζημίες

    Έξω από το λιμάνι του Αστακού το πλοίο Euroferry Olympia

    Οινούσσες: Επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό-Ανακοίνωση υπουργείου Ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ