• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συμφωνία Προκοπίου-ΓΕΝ να εργάζονται μόνο 250 άτομα την ημέρα

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ


    Τι λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ε. Μπαλογιάννης – Συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα ζητούν οι εργαζόμενοι

    «Δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά διαρκώς αυξάνονται. Και το κακό είναι ότι πλέον δεν έχουμε και συνομιλητές από την πλευρά της Πολιτείας. Πολύ δύσκολα και με μεγάλη προσπάθεια επικοινωνούμε κάποιες φορές, ενώ άλλες φορές οι συνομιλητές μας δηλώνουν αναρμόδιοι», επισημαίνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ε. Μπαλογιάννης. Και καταγγέλλει: «Από το Ναυτικό Κλιμάκιο μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ρήτρα στο συμφωνητικό που υπέγραψε το ΓΕΝ με τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, οι εργαζόμενοι που θα μπαίνουν στο Ναυπηγείο να μην υπερβαίνουν κάθε φορά τους 250».

    Το προεδρείο της «Τρίαινας», Ε. Μπαλογιάννης και ο γενικός γραμματέας, Σ. Παπαδής, σε ενημέρωσή του προς τους εργαζόμενους, αναφέρει τα εξής:

    «Όπως σας είχαμε ενημερώσει την προηγούμενη Παρασκευή, θα περιμέναμε μέχρι την Τετάρτη τις απαντήσεις του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΝ στα θέματα που οι ίδιοι μας είχαν ζητήσει προθεσμία να ερευνήσουν, να διευκρινίσουν και να μας απαντήσουν.

    Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση ούτε από τον Υπουργό, ούτε από τον Διευθυντή του αλλά ούτε από τον Αρχηγό παρά τα δεκάδες τηλεφωνήματα στα οποία έχουμε προβεί.

    Η κοροϊδία καλά κρατεί προς το πρόσωπο και των 615 οικογενειών των εργαζομένων που αγωνιούν καθημερινά για το εργασιακό τους μέλλον.

    Θυμίζουμε τα θέματα που περιμέναμε απάντηση. Το πρώτο ήταν να κληθούμε και να αναλάβουμε εργασία όλοι οι εργαζόμενοι που έχουμε υπογράψει ατομική σύμβαση με το Πολεμικό Ναυτικό.

    Το δεύτερο θέμα ήταν  το θέμα των αποδοχών. Ζητήσαμε, μέσα στα όρια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού να αυξηθούν τουλάχιστον τα κατώτατα όρια αποδοχών με σημαντική αύξηση του μπόνους που καταβάλλεται από το ΠΝ μέχρι σήμερα. Καμιά απάντηση.

    Μετά από αυτά, σήμερα Παρασκευή στείλαμε επιστολή προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, από τα οποία ζητάμε την άμεση συνάντηση με εκπροσώπους τους, ώστε να συμπαραταχθούν μαζί μας και να συντονίσουμε τον αγώνα μας, για να επιλυθούν τα παραπάνω ζητήματα. Και επίσης να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της συνέχισης της απασχόλησής μας υπό τον νέο επενδυτή.

    Επί πλέον ερχόμαστε σε επαφή με τη ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία Μετάλλου (ΠΟΕΜ), το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ώστε και αυτοί να βοηθήσουν.

    Σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες αποδοχές μας από το Πολεμικό Ναυτικό, από το Ναυτικό κλιμάκιο μας ενημέρωσαν ότι οι αποδοχές του Μαρτίου θα καταβληθούν κανονικά, όμως για τις αποδοχές του Φεβρουαρίου θα αποστείλουν ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εάν και με ποιο τρόπο θα καταβληθούν οι αποδοχές και τα ένσημα του Φεβρουαρίου.

    Να θυμίσουμε τις διαβεβαιώσεις τόσο από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και από την πλευρά της Γ. Γραμματέως του υπουργείου Εργασίας ότι με την ψήφιση όμως από τη Βουλή της ρύθμισης , οι ατομικές μας συμβάσεις που θα υπογραφούν με το Πολεμικό Ναυτικό, θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1ης Φεβρουαρίου. Δηλαδή, όσες μέρες και αν περάσουν μέχρι να ψηφιστεί η ρύθμιση και να υπογραφούν οι συμβάσεις μας, οι εργαζόμενοι θα λάβουμε κανονικά τις αποδοχές μας από 1ης Φεβρουαρίου.

    Δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά , όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά διαρκώς αυξάνονται. Και το κακό είναι, ότι πλέον δεν έχουμε και συνομιλητές από την πλευρά της πολιτείας. Πολύ δύσκολα και με μεγάλη προσπάθεια επικοινωνούμε κάποιες φορές, ενώ άλλες φορές οι συνομιλητές μας δηλώνουν αναρμόδιοι.

    Για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την κατάσταση και προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να έχετε άμεση και δια ζώσης ενημέρωση για όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά κυρίως για  να προγραμματίσουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα του αγώνα, σας καλούμε την ερχόμενη Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 8:00 το πρωί σε Γενική Συνέλευση.»

    Διαβάστε επίσης

    Αδ. Γεωργιάδης: Δεν έχει δοθεί καμία άδεια για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Σκαραμαγκά

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Επίκειται συνάντηση του υπουργού Παναγιωτόπουλου με τον εφοπλιστή Προκοπίου



    ΣΧΟΛΙΑ