• Ναυτιλία

    Ν. Τσάκος: Πώς θα αντλήσει 34 εκατ. δολάρια η TEN

    Τσάκος

    Νίκος Τσάκος


    Ποσό άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάζει να αντλήσει η ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων της οικογένειας Τσάκου, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης προνομιούχων μετοχών, προκειμένου να χρηματοδοτήσει γενικούς επιχειρησιακούς της σκοπούς.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε για την πώληση 3,5 εκατομμυρίων zero-coupon μετατρέψιμες μετοχές σε «κορυφαίο ναυτιλιακό θεσμικό επενδυτή», χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

    Οι μετοχές αυτές, που θα  αποκαλούνται «προνομιούχες μετοχές σειράς G», πωλήθηκαν έναντι 10 δολαρίων η καθεμιά, και μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η TEN εκτιμά πως θα αντλήσει το ποσό των 34 εκατ. δολαρίων.

    Οι μετοχές σειράς G θα είναι μετατρέψιμες σε κοινές μετοχές της εταιρείας, με λόγο 3,33 προς μία. Σε αυτήν τη βάση, θα έχουν δικαίωμα σε πληρωμές μερισμάτων επί των κοινών μετοχών της TEN, που την περασμένη Παρασκευή είχαν κλείσει στα 2,84 δολάρια.

    «Εντός του πρώτου τριμήνου 2021, οποιαδήποτε εκκρεμούσα προνομιούχα μετοχή σειράς G, με κάποιους περιορισμούς, θα ανταλλαγεί υποχρεωτικά με μη μετατρέψιμες διαρκείς προνομιούχες μετοχές με κουπόνι 7,50% που θα εκδοθούν από θυγατρική ιδιοκτήτρια πλοίων της TEN», αναφέρει η εταιρεία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ