• Ναυτιλία

    N. Tσάκος: Οι νέες επικερδείς κινήσεις του εφοπλιστή

    Νίκος Τσάκος

    Νίκος Τσάκος


    Με δύο νέες κινήσεις η ναυτιλιακή TEN, του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

    Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία ναύλωσης με γνωστή πετρελαϊκή εταιρία, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε την πώληση του παλαιότερου τάνκερ του στόλου της.

    Η ναύλωση αφορά πλοίο τύπου MR της ΤΕΝ για χρονική περίοδο 12 έως 24 μηνών. Από τη συγκεκριμένη συμφωνία, η εταιρία αναμένει ακαθάριστα έσοδα περίπου 10 εκατ. δολ. για την παρατεταμένη διάρκεια της σύμβασης.

    Παράλληλα, από την πώληση του πλοίου τύπου VLCC, Millennium, χωρητικότητας 301.200 dwt και κατασκευής 1998, το οποίο θα οδηγηθεί σε διάλυση, θα αποκομίσει 7,5 εκατ. δολ. μετά την αποπληρωμή χρέους.

    Όπως είχε γράψει το mononews στις αρχές του έτους, ο κ. Τσάκος είχε βάλει πωλητήριο για το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τους brokers της Offshore Solutions Unlimited «καλό για αποθήκευση ή για scrap».

    Σημειώνεται ότι η ΤΕΝ έχει άλλα δύο VLCCs στο στόλο της πολύ νεότερα από το Millenium. Πρόκειται για το Ulysses (χωρητικότητας 299.011-dwt) έχει κατασκευαστεί το 2016 και το Hercules 1 (χωρητικότητας 299.011-dwt) που έχει κατασκευαστεί ένα χρόνο αργότερα το 2017.

    “Το Millennium λειτούργησε άψογα φέρνοντας στην εταιρία κέρδη από την εποχή που παραδόθηκε, νεότευκτο, πριν από 20 χρόνια, και είχε μεγάλη ζήτηση από πολλές σημαντικές επιχειρήσεις πετρελαίου, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η ελκυστική τιμή που επιτεύχθηκε σε συνδυασμό με την ηλικία του, μας έδωσε την κατάλληλη ευκαιρία να επωφεληθούμε από την πολύ ισχυρή αγορά ανακύκλωσης, κάτι που και άλλοι εφοπλιστές θα πρέπει να το σκεφτούν”, σχολίασε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, COO της ΤΕΝ.
    “Η ναύλωση του τάνκερ μεταφοράς προϊόντων από την άλλη πλευρά, επιβεβαιώνει τη διάρκεια και το λειτουργικό μοντέλο της ΤΕΝ, παρέχοντας ασφάλεια και ταμειακές ροές, καθώς και την ισχυροποίηση μίας υφιστάμενης σχέσης που έχουμε αναπτύξει με έναν ισχυρό πελάτη, στο συγκεκριμένο τομέα”, κατέληξε ο κ. Σαρόγλου. 
    tsakos
    Το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC “Millennium” της Tsakos Energy Navigation

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ