• Ναυτιλία

    Ν. Παππαδάκης: Super αγορά για την Kassian Maritime

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Με ένα νέο δυνατό deal επιστρέφει η ναυτιλιακή εταιρεία Kassian Maritime συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Παππαδάκη, αφού, όπως αναφέρουν ναυλομεσιτικές πηγές, προχώρησε στην αγορά ενός kamsarmax bulker.

    Οι φήμες υπήρχαν από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν διάφοροι brokers τόνιζαν πως το bulk carrier Sea Ace (χωρητικότητας 81.755-dwt και κατασκευής 2012) το οποίο άνηκε στον στόλο της Seatankers του John Fredriksen, πωλήθηκε σε Έλληνα εφοπλιστή για 18,6 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Kassian συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα ενεργή το τελευταίο διάστημα, με την τελευταία της κίνηση να είναι η αγορά του panamax bulker Prodigy (χωρητικότητας 76.117-dwt και κατασκευής 2013) από την κινέζικη εταιρεία Shanghai Hong Xiang Shipping.

    Πάντως η ναυτιλιακή κινείται δυνατά και όχι μόνο στις αγορές πλοίων αλλά και στις πωλήσεις.

    Χαρακτηριστική κίνηση της ναυτιλιακής ήταν η πώληση του φορτηγού πλοίο Marto (χωρητικότητας 74.470-dwt και κατασκευής 2001 στα ναυπηγεία DSME) το οποίο αγοράστηκε, τον Οκτώβριο του 2017, από έναν Κινέζο εφοπλιστή για 8,35 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγές τις αγοράς.

    Νίκος Α. Παππαδάκης
    Ο εφοπλιστής Νίκος Α. Παππαδάκης

    Ακόμη πιο πίσω, το 2017 και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2017, η Kassian πούλησε για 11,9 εκατ. δολάρια ακόμη ένα φορτηγό πλοίο. Πρόκειται γα το Marjatta P (χωρητικότητας 56.000-dwt και κατασκευής 2017) το οποίο πλέον ανήκει στη Meghna Shippipng of Bangladesh.

    Ο κ. Παππαδάκης μέσω της Kassian ελέγχει ένα στόλο από δέκα φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Όλα τα πλοία -εκτός από ένα- είναι panamaxes, supramaxes και kamsarmaxes.

    Τον Σεπτέμβριο του 2016 η εταιρεία αγόρασε το μοναδικό της capesize μέσω τραπεζικού πλειστηριασμού για 11,5 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τo Voge Master (χωρητικότητας 174.093-dwt  κατασκευής 2006 στις γιάρδες Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding). Το bulker ύστερα από την απόκτηση του από την Kassian μετονομάστηκε σε Giant Slotta. Η τιμή του σήμερα υπολογίζεται στα 18 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Παππαδάκης: Πούλησε και άλλο bulker η Kassian Maritimes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Δικαστική ψυχρολουσία μετά τη δικαίωση; Τι συνέβη με την κινεζική JSG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Δυναμική επιστροφή στα κέρδη για την Euroseas

     



    ΣΧΟΛΙΑ