• Ναυτιλία

    Ν. Μαρτίνος: Νέες επενδύσεις στον κλάδο LPG από την Thenamaris

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Στην ισχυροποίηση του στόλου της με νέα πλοία μεταφοράς LPG προχωρά η ναυτιλιακή Thenamaris, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Allied Shipbroking αναφέρει ότι η εταιρεία παρήγγειλε στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard (HMD) δύο νεότευκτα πλοία LPG χωρητικότητας 38.000 cbm, τα οποία θα παραλάβει το 2021. Το κόστος κατασκευής θα ανέλθει στα 49 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι στο στόλο της ναυτιλιακής περιλαμβάνονται τέσσερα ίδια πλοία, χωρητικότητας 38,000-cbm, τα οποία κατασκευάστηκαν στο ίδιο ναυπηγείο και θα παραδόθηκαν το 2017 και το 2018.

    Η Thenamaris δεν έχει επιβεβαιώσει την παραγγελία, ούτε υπάρχει σχετική αναφορά στο εταιρικό site της εταιρείας.

    Τα νέα τάνκερ VLCC

    Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη η ναυτιλιακή πραγματοποίησε μία δυναμική κίνηση στην αγορά των τάνκερ, καθώς εξαγόρασε  δύο νεότευκτα πλοία τα οποία αρχικά είχε παραγγείλει ο όμιλος BW Group.

    Πρόκειται για τα πλοία Ninawa και Diyala (αμφότερα χωρητικότητας 320,596 dwt, κατασκευής 2019), που κατασκευάστηκαν στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Samsung Heavy Industries και παραδόθηκαν στην εταιρεία στις αρχές Απριλίου.

    Τα πλοία είχε παραγγείλει το 2017 η BW Group έναντι περίπου 83 εκατ. δολαρίων το καθένα, ενώ η Thenamaris φέρεται να πλήρωσε 88 εκατομμύρια για το κάθε πλοίο.

    Τα τάνκερ είναι ναυλωμένα για μακροχρόνια περίοδο από την Al-Iraqia Shipping Services & Oil Trading (Aissot), μία ναυτιλιακή εταιρεία που συστάθηκε το 2017 ως κοινοπραξία της Iraqi Oil Tankers Co και της Arab Maritime Petroleum Transport Co.

    Παρά το γεγονός ότι η Thenamaris δραστηριοποιείται και στην αγορά ξηρού φορτίου, οι φετινές κινήσεις της είναι επικεντρωμένες κατά κύριο λόγο στους κλάδους των τάνκερ και της μεταφοράς αερίου.

    Ο στόλος της αποτελείται από 62 τάνκερ, 18 φορτηγά πλοία και 3 containerships. Επιπλέον, υπό κατασκευή βρίσκονται τρία τάνκερ aframax και δύο πλοία LNG, τα οποία θα παραλάβει το 2020 και το 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ