• Ναυτιλία

    Ν. Μαρτίνος: Η Thenamaris ακολουθεί το ρεύμα των containerships

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Μία ακόμα ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία στρέφει την προσοχή της προς τα containerships, σε μία περίοδο κατά την οποία οι αγορές του ξηρού φορτίου και των τάνκερ βρίσκονται σε αναταραχή.

    Αυτή τη φορά είναι η Thenamaris, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου, η οποία φέρεται να απέκτησε το πλοίο San Francisco II (χωρητικότητας 4.900 teu, κατασκευής 2009), χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ή πληροφορίες για το τίμημα της εξαγοράς.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που η Thenamaris αγόρασε containership ήταν μόλις τον Απρίλιο του 2014, ενώ η εταιρεία διαθέτει στον στόλο της τρία τέτοια πλοία, τα δύο εκ των οποίων είναι παρόμοια με το San Francisco II, καθώς είναι και αυτά χωρητικότητας άνω των 5.000 teu, ενώ είναι κατασκευασμένα στη Νότια Κορέα.

    Η απόκτηση του πλοίου, όπως αναφέρει το TradeWinds, δείχνει να ακολουθεί μία σειρά από αντίστοιχες κινήσεις άλλων Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι επενδύουν στον τομέα των containerships, σε ορισμένες περιπτώσεις για πρώτη φορά, βλέποντας εκεί μία καλή ευκαιρία.

    Σημειώνεται ότι ο στόλος της Thenamaris ξεπερνά τα 100 πλοία, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται υπό κατασκευή.



    ΣΧΟΛΙΑ