• Ναυτιλία

    MSC: Ξεπέρασε σε χωρητικότητα τα 5 εκατομμύρια TEU – Ναυπηγεί επιπλέον 130 πλοία!

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC


    Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του τέταρτου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 24.000 TEU που κατασκευάστηκε για τη MSC, του Τζιανλουίτζι Απόντε.

    Πρόκειται για το  MSC Mariella, το οποίο έχει μήκος 399,9 μέτρα και πλάτος 61,3 μέτρα και είναι εξοπλισμένο, σύμφωνα με το ναυπηγείο, με τα πιο εξελιγμένα συστήματα για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης της αντίστασης στον αέρα.

    Τον περασμένο μήνα η ΜSC πρόσθεσε ένα άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον στόλο της, το με δυνατότητα μεταφοράς 24.000 TEU MSC Gemma που κατασκευάστηκε από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding.

    Αλλά το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι η MSC έγινε η πρώτη ομάδα στον κόσμο που ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια TEU χωρητικότητα.

    Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Τζιανλουίτζι Απόντε έχει διπλασιάσει το μέγεθος του στόλου της μέσα σε μόλις 8,5 χρόνια. Ειδικότερα, η MSC έχει αγοράσει 306 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνολικής χωρητικότητας 1,2 εκατομμυρίων TEU από τον Αύγουστο του 2020. Ο όμιλος με έδρα τη Γενεύη έχει επίσης τη μεγαλύτερη ανεκτέλεστη παραγγελία για ναυπήγηση 130 πλοίων.

    Η MSC τον περασμένο μήνα έγινε η εταιρεία στον κόσμο που εκμεταλλεύεται στόλο άνω των πέντε εκατομμυρίων TEU.

    Ο Peter Sand, επικεφαλής αναλυτής στην πλατφόρμα ναύλων Xeneta, δήλωσε ότι «η απόφαση της MSC να προχωρήσει μόνη της στη διαχείριση των γραμμών μετά τη λήξη της συμφωνίας κοινής χρήσης πλοίων με τη Maersk τον Ιανουάριο του 2025, ήταν θεμελιώδης για τη στρατηγική απόκτησης πλοίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Celestyal: Η Anna Gregori στη νέα θέση της Αντιπροέδρου Brand & Customer Journey

    Okeanis Eco Tankers (Γιάννης και Αριστείδης Αλαφούζος): Δάνειο ύψους 113 εκατ. δολαρίων

    ΕΛΒΕ: Πούλησε τη συμμετοχή στην Harmony Cruises – Στο 1,027 εκατ. ευρώ το τίμημα



    ΣΧΟΛΙΑ