• Ναυτιλία

    MSC: Παρήγγειλε 14 και πλέον boxships, ενώ διαχειρίζεται ήδη 664 πλοία – Μόνο τα τελευταία 2 χρόνια αγόρασε συνολικά 186 πλοία!

    Ο Τζανλουίτζι Απόντε ξεκίνησε το 1970 με ένα γερμανικής κατασκευής μεταχειρισμένο σκάφος μόλις 2.900 dwt

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε ξεκίνησε το 1970 με ένα γερμανικής κατασκευής μεταχειρισμένο σκάφος μόλις 2.900 dwt


    Σε μια μεγάλη παραγγελία ναυπήγησης πλοίων προέβη η Mediterranean Shipping Co (MSC), σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση της Clarkson Research Services.

    Η Clarksons αναφέρει ότι η MSC έχει παραγγείλει δεκατέσσερα boxships, που θα λειτουργούν με LNG, χωρητικότητας 8.000 teu στο κινεζικό ναυπηγείο New Times Shipbuilding και άλλες έξι μονάδες 7.900 teu στο HD Hyundai της Νότιας Κορέας.

    Όλα τα πλοία πρόκειται να παραδοθούν το έτος 2025.

    Η τιμή για τα κινεζικά πλοία δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ τα κορεατικά κοστίζουν 134,3 εκατομμύρια δολάρια ανά πλοίο.

    Μεγαλώνει το προβάδισμα της MSC

    Οι παραγγελίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αυξάνουν το προβάδισμα της MSC στην κορυφή της κατάταξης τακτικών γραμμών, αφού το βιβλίο παραγγελιών της τώρα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από εκείνο της ευρισκόμενης στη δεύτερη θέση Maersk.

    Η MSC, με τις υπάρχουσες ενδείξεις, θα γίνει ο πρώτος πλοιομεταφορέας στον κόσμο που θα λειτουργήσει σύντομα με στόλο άνω των 5 εκατομμυρίων teu.

    Ο Τζανλουίτζι Απόντε ξεκίνησε το 1970 με ένα γερμανικής κατασκευής μεταχειρισμένο σκάφος μόλις 2.900 dwt, που αποκτήθηκε από την Hapag-Lloyd και μετονομάστηκε σε Patricia.

    Η MSC λειτουργεί τώρα 664 πλοία, από τα οποία τα 186 έχουν αγοραστεί στην αγορά μεταχειρισμένων από τον Αύγουστο του 2020 και μετά και είναι η μεγαλύτερη συσσώρευση στόλου στα 66 χρόνια μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Διαβάστε επίσης

    Ναυπηγούνται 75 κρουαζιερόπλοια, αξίας 48,5 δισ. δολαρίων!

    Σταύρος Νιάρχος: Η μυθική Κρεολή του ταξιδεύει ακόμη (video)



    ΣΧΟΛΙΑ