• Ναυτιλία

    MSC: Ναυπηγεί 18 πλοία εμπορευματοκιβωτίων αξίας 1,5 δισ. δολαρίων

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC


    Ο ναυτιλιακός κολοσσός MSC προχωρεί σε ένα πρόγραμμα ναυπήγησης 18 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 1,5 δισ. δολάρια! Τα πλοία αυτά είναι τύπου neo-panamax containerships και feeder boxships.

    Ο Τζανλουίτζι Απόντε, ο ιδρυτής της MSC Mediterranean Shipping Company SA., γεννήθηκε στο Σορέντο της Ιταλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση, ως καπετάνιος στα επιβατηγά οχηματαγωγά στη Μεσόγειο, αφού πρώτα φοίτησε στην Ιταλική Ναυτική Ακαδημία.

    Μετά τα ταξίδια του στις θαλάσσιες μεταφορές, το 1970 εργάστηκε ως τραπεζίτης. Όμως, η θάλασσα, τον είχε κερδίσει. Έτσι, αποφάσισε να ιδρύσει την δική του ναυτιλιακή επιχείρηση: την MSC Mediterranean Shipping Company.

    Το πρώτο πλοίο, ήταν ένα φορτηγό γενικού φορτίου, το MSC Patricia και ακολουθώντας ο Τζανλουίτζι Απόντε το δόγμα «όπου πάει ο πελάτης, πάει και η MSC», γιγάντωσε την εταιρεία.  Τα τελευταία 45 χρόνια, ο ο Τζ. Απόντε οδήγησε την MSC από μια επιχείρηση ενός πλοίου να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

    Η MSC έχει χτιστεί πάνω στις βασικές οικογενειακές του αξίες για τους ανθρώπους. Αν και η εταιρεία έχει αναπτυχθεί ταχύτατα τα τελευταία σαράντα χρόνια, ο ιδρυτής της εξακολουθεί να παραμένει επικεντρωμένος στο δικό του όραμα που είναι το οικογενειακό πνεύμα της MSC.

    Το 2009, στο Teatro di San Carlo της Νάπολης, ήταν ένας από τους κορυφαίους Ναπολιτάνους επιχειρηματίες που έλαβε το βραβείο «Neapolitan Excellence in the World» από τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Το 2013, τιμήθηκε με το «Ordine Al Merito del Lavoro» (Τάγμα Αξίας για την Εργασία) από τον Ιταλό Πρόεδρο Giorgio Napolitano.

    Επίσης, τιμήθηκε με το «Legion d’Honneur» τον Μάρτιο του 2010 από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για το ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας στο ναυπηγείο STX France στο St Nazaire της Γαλλίας, για τη ναυπήγηση ενός πλοίου.

    Η παρουσία της MSC στην Ελλάδα είναι σημαντική, δεδομένου ότι επί δεκαετίες ήταν ο μεγαλύτερος μεταφορέας κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά, σε συνεργασία με τον αείμνηστο Δημήτρη Θεοδωρίκα, ενώ σήμερα διατηρεί το μεγαλύτερο γραφείο διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης

    Από αύριο κανονικά τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών πλοίων

    Τέλης Μυστακίδης: Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ποντάρει στη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ