ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρωτομαγιά 2026: «Λουκέτο» στη χώρα από την απεργία – Ποιοι συμμετέχουν πώς κινούνται τα ΜΜΜ και τι ισχύει για μισθούς και προσαυξήσεις
Με ψήφους 9 κατά της συνέχισης της απεργίας και 5 υπέρ της συνέχισης της, λήγει η 48ωρη απεργία των ναυτικών. Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε συνεδρίαση της ότι δεν θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και θα αρχίσει ουσιαστικές συζητήσεις με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.
Η ΠΕΝΕΝ, με ανακοίνωση της τονίζει για την μη συνέχιση της απεργίας ότι “ενώ η 48ωρη απεργία είχε μαζική και καθολική συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας και η επιτυχία ήταν αναμφισβήτητη, η πλειοψηφία της ΠΝΟ (εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός) πήρε γραμμή από τα κυβερνητικά και εφοπλιστικά κέντρα να δοθεί τέλος στον απεργιακό αγώνα” και συμπληρώνει:
“Θεωρούμε ότι ο κλάδος μας και συνολικά οι Ναυτεργάτες έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης η οποία με τίποτα δεν ακυρώνεται από την απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ”.
Διαβάστε επίσης
Συνεχίζεται η απεργία των ναυτικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λευκός Οίκος: Νέο περιστατικό με ένοπλο, κοντά στο Μνημείο του Τζορτζ Ουάσινγκτον
- Το «πράσινο φως» από την ΕΑΔΗΣΥ περιμένουν τα ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα
- Η Ήπειρος και η Βίκος της οικογένειας Σεπετά έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ (με τη διπλή άνοδο)
- Τηλεπικοινωνίες: Αναβρασμός στην αγορά – Οι κινήσεις Cosmote-Nova-ΔΕΗ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.