• Ναυτιλία

    MSC Cruises: Δυναμική παρουσία σε Ευρώπη και Αμερική με νεότευκτα κρουαζιερόπλοια

    Ο Τζανλουίτζι Απόντε ξεκίνησε το 1970 με ένα γερμανικής κατασκευής μεταχειρισμένο σκάφος μόλις 2.900 dwt

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε ξεκίνησε το 1970 με ένα γερμανικής κατασκευής μεταχειρισμένο σκάφος μόλις 2.900 dwt


    Η MSC Cruises αναπτύσσει τον στόλο της για το 2023 και αναμένεται να είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την εταιρεία του Τζιανλουίτζι Απόντε, επειδή σηματοδοτεί την εμφάνιση του πολυτελούς Explora Journeys .

    Αλλά η στρατηγική ανάπτυξης του ναυτιλιακού κολοσσού περιλαμβάνει επίσης σημαντική επέκταση στη Βόρεια Αμερική και εργασίες για τους νέους τερματικούς σταθμούς στο Galveston και στο Μαϊάμι.

    Αφού βαφτίστηκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ και μια πρώτη περιοδεία στον Περσικό Κόλπο, το MSC World Europa είναι τώρα έτοιμο για το ντεμπούτο του στην Ευρώπη εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν 2023. Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο MSC Cruises, 208.000 τόνοι, World Το Europa, θα πλεύσει για να προσφέρει κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων στη δυτική Μεσόγειο με επισκέψεις στη Γένοβα, τη Νάπολη, τη Μεσσήνη, τη Βαλέτα, τη Βαρκελώνη και τη Μασσαλία.

    Η MSC Cruises θα παραλάβει επίσης ένα δεύτερο πλοίο που κινείται με LNG το 2023. Πρόκειται για το νέο MSC Euribia. Αυτή τη στιγμή είναι υπό ναυπήγηση στο ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique στη Γαλλία, το πλοίο θα τεθεί σε υπηρεσία τον Ιούνιο ενόψει της νέας σεζόν στη Βόρεια Ευρώπη, όπου θα βαπτιστεί με μια παρθενική κρουαζιέρα.

    Ο όμιλος MSC Cruises το 2023 θα εκμεταλλεύεται ένα στόλο από μεσαίου μεγέθους πλοία πολυτελείας κατασκευασμένα για VIP πελάτες. Είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε υπηρεσία τον Ιούλιο, το Explora I  και είναι το πρώτο από τα νέα πλοία 922 επιβατών και θα κάνει την εναρκτήρια σεζόν της στην Ευρώπη.

    Η MSC Cruises έχει χαράξει πορεία για την αγορά των ΗΠΑ και θα προσθέσει τη Νέα Υόρκη ως το νέο της λιμάνι στις ΗΠΑ από τον Απρίλιο.  Αναχωρώντας από το Port Canaveral, το MSC Meraviglia θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες, οι οποίες θα διαρκούν από 6 έως 11 νύχτες με δρομολόγια στην Καραϊβική, τις Βερμούδες, τη Νέα Αγγλία, τον Καναδά.

    Υπό κατασκευή είναι και ο νέος τερματικός σταθμός κρουαζιέρας της MSC Cruises στο PortMiami και αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του 2023. Έχοντας ως στόχο να γίνει η μεγαλύτερη εγκατάσταση κρουαζιέρας στη Νότια Φλόριντα, ο τερματικός σταθμός στο οποίο επενδύθηκαν 350 εκατομμύρια δολάρια θα περιλαμβάνει έναν πολυώροφο χώρο στάθμευσης για 2.400 οχήματα, έναν νέο δρόμο για να εξασφαλιστεί ομαλή ροή της κυκλοφορίας και συνολικά τρεις θέσεις ελλιμενισμού ικανές να φιλοξενήσουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

    Η MSC Cruises επεκτείνει επίσης την παρουσία της στη Νότια Αμερική και τη Νότια Αφρική. Το σχέδιο θα υλοποιηθεί προς τα τέλη του 2023, με το ντεμπούτο μεγαλύτερων πλοίων και στις δύο αγορές. Στη Νότια Αμερική, θα δρομολογηθεί το MSC Grandiosa με 4.888 επιβάτες και θα αντικαταστήσει το MSC Seashore των 4.560 επιβατών για δρομολόγια προς τη Βραζιλία από τον Νοέμβριο.

    Τον ίδιο μήνα, το MSC Splendida με 3.300 επισκέπτες θα αρχίσει τα ταξίδια του στη Νότια Αφρική, αποτελώντας το πρώτο πλοίο της κατηγορίας Fantasia που εξυπηρετεί την τοπική αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Ναύλωσε πλοίο και θα φέρει έσοδα 4,81 εκατ. δολάρια

    Άλλα δύο νεότευκτα πλοία για την Μαρία Αγγελικούση



    ΣΧΟΛΙΑ