• Ναυτιλία

    MSC Cruises: Αναστέλλει τις κρουαζιέρες προς την Αγία Πετρούπολη και τη μεταφορά φορτίων

    Κρουαζιερόπλοιο της MSC Cruises

    Κρουαζιερόπλοιο της MSC Cruises


    Ο ναυτιλιακός κολοσσός του Τζιανλουίτζι Απόντε, MSC Cruises ανακοίνωσε ότι ανέστειλε προσωρινά όλες τις μεταφορές φορτίων προς και από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων όλων των περιοχών πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένης της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Ρωσικής Άπω Ανατολής .

    Η εταιρεία θα συνεχίσει να δέχεται φορτία για την παράδοση βασικών αγαθών, όπως τρόφιμα, ιατρικό εξοπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

    Η MSC, με την ανακοίνωση της τονίζει ότι η εταιρεία «παρακολούθησε προσεκτικά τις προτάσεις των κυβερνήσεων για τις νέες κυρώσεις, μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, και μέχρι στιγμής σταμάτησε τις εσωτερικές υπηρεσίες ναυτιλίας και μεταφοράς από και προς τη Ρωσία σε πλήρη συμμόρφωση με τις ισχύουσες διεθνείς κυρώσεις».

    Η MSC Cruises έχει επίσης ανακοίνωσε την αναστολή των προσεγγίσεων των κρουαζιεροπλοίων της στην Αγία Πετρούπολη για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος. Ως εκ τούτου, από τα τέλη Μαΐου έως τον Οκτώβριο, τα τέσσερα πλοία της – Preziosa, Grandiosa, Poesia και Virtuosa – τα οποία σχεδίαζαν να καταπλέουν στην Αγία Πετρούπολη ως μέρος των δρομολογίων κρουαζιέρας στη Βαλτική Θάλασσα για τη θερινή περίοδο 2022, θα αναστείλουν όλες τις προσεγγίσεις τους στην η ρωσική πόλη.

    Αυτήν τη στιγμή, κανένα πλοίο της MSC Cruises δεν εκτελεί δρομολόγια στη Βαλτική Θάλασσα.

    Διαβάστε επίσης:

    Maersk: Αναστέλλει τις αποστολές εμπορευματοκιβωτίων στη Ρωσία

    Φίλιππος Φιλής (Πρόεδρος ECSA): Οι πλοιοκτήτες της ΕΕ επισημαίνουν τη σημασία των ναυτικών στην κρίση της Ουκρανίας



    ΣΧΟΛΙΑ