ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πράσινη μετάβαση στην Ευρώπη με υψηλό κόστος: Στα 2,9 δισ. δολάρια το ETS το 2024 – Το νέο βάρος που έρχεται
Ο ναυτιλιακός όμιλος Maersk θα σταματήσει προσωρινά όλες τις αποστολές εμπορευματοκιβωτίων από και προς τη Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.
«Καθώς η σταθερότητα και η ασφάλεια των εργασιών μας επηρεάζεται ήδη άμεσα και έμμεσα από τις κυρώσεις, οι νέες κρατήσεις της Maersk εντός ωκεανού και ενδοχώρας προς και από τη Ρωσία θα ανασταλούν προσωρινά», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.
Η αναστολή, η οποία αφορά όλα τα ρωσικά λιμάνια, δεν θα περιλαμβάνει τρόφιμα, ιατρικές και ανθρωπιστικές προμήθειες, διευκρίνισε.
Η Maersk εκτελεί δρομολόγια μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προς την Αγία Πετρούπολη και το Καλίνινγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα, το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα και προς το Βλαδιβοστόκ και το Βοστότσνι στην ανατολική ακτή της Ρωσίας.
Διαβάστε ακόμη:
Κύμα φυγής: Αυτές είναι οι εταιρείες κολοσσοί που αποχωρούν από τη Ρωσία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Σύντομα η Ελλάδα θα έχει περάσει στην πρώτη πεντάδα της Ευρώπης στην ψηφιακή πολιτική
- Ικτίνος: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το ακίνητό της στη Σητεία, ενισχύοντας σημαντικά το τουριστικό αποτύπωμα της Κρήτης
- Ο Τραμπ προσκαλεί τον Φίτσο στις ΗΠΑ για τη σύναψη συμφωνίας πυρηνικής ενέργειας
- Chevron: Μείωση στις τιμές του βενεζουελάνικου πετρελαίου μετά την κατάσχεση δεξαμενόπλοιου