• Ναυτιλία

    M/Maritime: Η νέα συνεργασία της ναυτιλιακής στην αγορά ξηρού φορτίου


    Η ναυτιλιακή M/Maritime, συμφερόντων του Γ. Μυτιληναίου, προχώρησε σε συμφωνία με την C Transport Maritime (CTM) για τη ένταξη πλοίου της στο supramax pool της εταιρείας.

    Σε ανακοίνωσή της, η CTM, με έδρα το Μονακό, καλωσόρισε την M/Maritime ως μέλος του Supramax Revenue Sharing Agreement (RSA), που έχει δημιουργήσει, με τη συμμετοχή του χωρητικότητας 60,243 dwt φορτηγού πλοίου της Areti.Gr, κατασκευής 2017.

    Σύμφωνα με την CTM, η εταιρεία του κ. Μυτιληναίου αποτελεί το τρίτο νέο μέλος της RSA για το μήνα Απρίλιο, μετά από τις αντίστοιχες συμφωνίες με τις ναυτιλιακές d’Amico Group και Eastern Pacific Shipping.

    Σημειώνεται ότι η οικογένεια Μυτιληναίου εισήλθε δυναμικά στην αγορά ξηρού φορτίου στο τέλος του 2016, με τη δημιουργία της M/Maritime.

    Στις 25 Απριλίου 2019, η εταιρεία παρέλαβε το πλοίο τύπου handysize Charisma, χωρητικότητας 37,295 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Saiki Heavy Industries του ομίλου Onomichi Dockyard, στην Ιαπωνία.

    Πρόκειται για το πέμπτο handysize πλοίο του στόλου της M/Maritime, ο στόλος της οποία διαθέτει εννέα πλοία. Ένα ακόμη handysize που βρίσκεται υπό κατασκευή στο ίδιο ναυπηγείο πρόκειται να παραδοθεί στη ναυτιλιακή τον Ιανουάριο 2020.

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή θα παραλάβει την 1η Αυγούστου 2019 το χωρητικότητας 60,200 dwt πλοίο τύπο Ultramax, Hull No. 1961 και στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 το αδελφό πλοίο, τα οποία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Tamano Shipyard του ομίλου Mitsui E&S, στην Ιαπωνία.



    ΣΧΟΛΙΑ