• Ναυτιλία

    Μειώθηκε η κίνηση κοντέινερ από την Αγία Πετρούπολη και τα ρωσικά λιμάνια, όμως αναπτύσσονται νέες τακτικές γραμμές από και προς Κίνα και Ινδίες


    Τα πλοία τα οποία εκτελούσαν τακτικά δρομολόγια από και προς την Αγία Πετρούπολη μειώθηκαν στο μισό.

    Η χωρητικότητα των πλοίων μειώθηκε από 96.400 teu στις αρχές Φεβρουαρίου σε 15.700 teu από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με την Alphaliner.

    Εκτιμάται ότι τα μισά από τα 43 πλοία που πραγματοποιούσαν δρομολόγια μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν εγκαταλείψει την υπηρεσία από και προς την Αγία Πετρούπολη, έχουν αλλάξει ρότα και προσφέρουν υπηρεσίες στη Βόρεια Ευρώπη, προσεγγίζοντας λιμάνια στη Φινλανδία, την Πολωνία, τις Βαλτικές χώρες και τις Σκανδιναβικές χώρες.

    Η εταιρεία Unifeeder και η COSCO Shipping έχουν στείλει πλοία στην Αγία Πετρούπολη σε ταξίδια εκτός προγράμματος τις τελευταίες εβδομάδες για να εξυπηρετήσουν τις μεταφορικές ανάγκες.

    Οι Ρώσοι θαλάσσιοι μεταφορείς έχουν ξεκινήσει αυτόνομες υπηρεσίες τακτικών γραμμών και συνδέουν πλέον τα εσωτερικά λιμάνια τους με την Κίνα και την Ινδία, καθώς τα περισσότερα πλοία έχουν μειώσει δραστικά τις δραστηριότητές τους στη χώρα από τις 24 Φεβρουαρίου όταν έγινε η εισβολή στην Ουκρανία.

    Δύο εταιρείες, η Swift Line και η Inteco Lines, έχουν δημιουργήσει ναυτιλιακές γραμμές για υπηρεσίες εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ των Ρωσικών λιμένων και της Άπω Ανατολής και της Κίνας.

    Οι υπηρεσίες που εκτελούνται από τη Swift Line, είναι μια θαλάσσια γραμμή του Swift Transport Group και προσφέρουν απευθείας συνδέσεις από το λιμάνι του Vostochny με τα κινεζικά λιμάνια Tianjin και Taicang δύο έως τρεις φορές το μήνα.

    Εν τω μεταξύ, η Inteco Lines, μέρος του ομίλου της Inteco, συνδέει το Vostochny με το Qingdao. .

    Επιπλέον, ένας τρίτος μεταφορέας εμπορευματοκιβωτίων, η Modul, ξεκίνησε μια υπηρεσία που συνδέει το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης με το μεγαλύτερο λιμάνι της Ινδίας, το Nhava Sheva.

    «Η έλλειψη χωρητικότητας εμπορευματοκιβωτίων στη Βαλτική που είδαμε τους τελευταίους μήνες οδήγησε σε διακοπή των διεθνών παραδόσεων σε όλη τη βορειοδυτική Ρωσία. Αναμένουμε ότι η νέα υπηρεσία από την Petrolesport στην Ινδία θα έχει ζήτηση, τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές», δήλωσε ο Albert Likholet, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Ports.

    Διαβάστε επίσης

    MSC Cruises: Αναστέλλει τις κρουαζιέρες προς την Αγία Πετρούπολη και τη μεταφορά φορτίων



    ΣΧΟΛΙΑ