• Ναυτιλία

    Μειώθηκαν οι ναύλοι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

    Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων


    Ο σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων του Drewry μειώθηκε κατά 0,6% και διαμορφώθηκε στα 7.578,65 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο αυτή την εβδομάδα.

    Αναλυτικά:

    Ο σύνθετος δείκτης μειώθηκε κατά 0,6% αυτή την εβδομάδα, αλλά παραμένει 13% υψηλότερος σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

    Ο μέσος σύνθετος δείκτης του WCI, που αξιολογήθηκε από τον Drewry από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, είναι 8.569 δολάρια ανά κοντέινερ, που είναι 5.146 δολάρια υψηλότερο από τον μέσο όρο πέντε ετών των 3.423 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδών.

    Ο σύνθετος δείκτης Drewry’s World Container Index μειώθηκε κατά 0,6% και έφτασε στα 7.578,65 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο, αλλά είναι 13% υψηλότερος από την ίδια εβδομάδα το 2021.

    Οι ναύλοι στις τακτικές γραμμές, Σαγκάη – Λος Άντζελες και Σαγκάη – Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 1% ή κατά  223 δολάρια το καθένα κατά 8,61 δολάρια  αντίστοιχα.

    Οι τιμές σποτ στη γραμμή  Σαγκάη – Γένοβα μειώθηκαν 2% ή 191 δολάρια και διαμορφώθηκαν στα 11.485 δολάρια.

    Ομοίως, οι ναύλοι στη γραμμή Ρότερνταμ – Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 1% ή 86 δολάρια και διαμορφώθηκαν στα 7.100 δολάρια ανά κοντέινερ.

    Ωστόσο, οι ναύλοι στη γραμμή Σαγκάη – Ρότερνταμ και Ρότερνταμ – Σαγκάη κέρδισαν 1% και διαμορφώθηκαν στα 9.799 δολάρια και 1.431 δολάρια  αντίστοιχα.

    Οι ναύλοι στις γραμμές Λος Άντζελες – Σαγκάη και Νέα Υόρκη – Ρότερνταμ κυμάνθηκαν γύρω από τα επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων. Ο Drewry αναμένει ότι ο δείκτης θα μειωθεί σταθερά περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Μελίνα Τραυλού: Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν τη σπουδαιότητα της ναυτιλίας και τη σημαντικότητα των ελληνόκτητων πλοίων

    Ο ΟΛΠ οδηγεί τις εξελίξεις, ενδυναμώνοντας την εμπιστοσύνη και θωρακίζοντας την ανάπτυξη



    ΣΧΟΛΙΑ