• Ναυτιλία

    Μελίνα Τραυλού: Η εθνική ευεργεσία είναι ιστορικά ταυτισμένη με τον ελληνικό εφοπλισμό

    Η Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Η Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    «Η εθνική ευεργεσία είναι ιστορικά ταυτισμένη με τον ελληνικό εφοπλισμό. Η προσφορά στην πατρίδα είναι συνεπής, αθόρυβη, με πίστη και αποτέλεσμα» επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, στην εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι εκατό υποτροφίες που θα δώσει σε σπουδαστές η μεγαλύτερη εφοπλιστική ένωση της Ελλάδας.

    «Επιπλέον, ως κλάδος», υπογράμμισε η Μελίνα Τραυλού, «είμαστε, o μόνος, και με συλλογικό όργανο κοινωνικής αλληλεγγύης και αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΕ, μέσω αυτού του οργάνου, έχει προσφέρει, μόνο τα τελευταία χρόνια, πάνω από 80.000.000 εκατομμύρια ευρώ, υλοποιώντας σημαντικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα» και πρόσθεσε:

    «Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, τιμής και υπερηφάνειας. ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, γιατί ελληνική ναυτιλία, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, σημαίνει και συνένωση της ναυτιλίας μας με την κοινωνία, θετικό πρόσημο για το κοινό καλό, για το καλό της πατρίδας μας. Η Παιδεία και το Πρόγραμμα Υποτροφιών, εδώ και τρεις δεκαετίες, βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια με το κοινωνικό αποτύπωμα της Ένωσής μας.

    Αναγνωρίζουμε την αξία, επιβραβεύουμε την αριστεία, τιμούμε, διαχρονικά, τη νέα γενιά. Για αυτό η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα τιμής. Αλλά και ταυτόχρονα ανοιχτής πρόσκλησης συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών μας. Είναι, όμως, και ημέρα υπερηφάνειας. Για τους συναδέλφους, που συνενώνοντας τις δυνάμεις μας, πολλαπλασιάσαμε τον ετήσιο αριθμό υποτροφιών της Ένωσής μας.

    Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών χορηγεί 100 υποτροφίες, για το έτος 2023. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποτροφιών στην ιστορία της Ένωσής μας. Στηρίζουμε δυναμικά τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας, που πιστεύουν στον εαυτό τους, επενδύουν στις δεξιότητές τους, ονειρεύονται, διεκδικούν τα θέλω τους, ακολουθούν το όραμά τους και εμείς είμαστε δίπλα τους.

    Το δικό μας, ηχηρό μήνυμα που στέλνουμε, από εδώ, από το κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλίας, τον Πειραιά, σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι οι νέες και οι νέοι μας είναι το πρόσημο ΣΥΝ, είναι το ΣΥΝ στην ναυτιλία μας, το ΣΥΝ στην κοινωνία μας. Είναι το θετικό πρόσημο στο μέλλον μας».

    Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε μεταξύ άλλων:

    «Είναι γεγονός ότι η ελληνική ναυτιλία, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εθνικό κεφάλαιο, κατά την άποψή μου αποτελεί και τον μεγαλύτερο στρατηγικό πυλώνα της χώρας, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην εθνική μας οικονομία και στην ανάπτυξη της πατρίδας μας. Για πολλές ναυτιλιακές οικογένειες η προσφορά στην πατρίδα, στην ελληνική κοινωνία είναι στάση ζωής. Και αυτό το αποδείξατε περίτρανα, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, όπου αθόρυβα, όμως, αποτελεσματικά και πρακτικά η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια στήριξε την πατρίδα μας σε μια περίοδο δύσκολη για την ελληνική, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Θέλω, λοιπόν, να χαιρετίσω τη σημερινή σας πρωτοβουλία, που στηρίζει το πιο ζωτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας – τις νέες και τους νέους μας, που θέλουν να εξελιχθούν, που θέλουν να αναβαθμίσουν το επίπεδο μόρφωσής τους».

    Δείτε το βίντεο: 

    Διαβάστε επίσης:

    Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών: 100 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές το 2023-24

    H Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη ναύλωσε το πλοίο Akadimos και εξασφάλισε έσοδα 34,4 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ