ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέας και Μακρονήσου, όταν το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “ΙΟΝΙΣ” υπέστη μπλάκ άουτ, με αποτέλεσμα την προσωρινή ακινητοποίησή του.
Στο πλοίο επιβαίνουν 183 επιβάτες και 25 μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, η βλάβη έχει μερικώς αποκατασταθεί και το “ΙΟΝΙΣ” πλέει πλέον αυτοδύναμα με τη μία μηχανή του, έχοντας προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ, ενώ για λόγους ασφαλείας, στην περιοχή έσπευσαν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα ρυμουλκό και τρία παραπλέοντα πλοία προκειμένου να παράσχουν βοήθεια εάν χρειαστεί.
Οι επιβάτες παραμένουν ασφαλείς, ενώ οι λιμενικές αρχές παρακολουθούν στενά την πορεία του πλοίου μέχρι την ασφαλή προσέγγισή του στο Λαύριο.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Οι Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν πυραύλους κατά εμπορικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
- Χρηματιστήριο: Ανοδικό τέμπο από Allwyn, Aktor, CCHB και ΔΕΗ
- Reuters: Πολλαπλές εκρήξεις κοντά στο ξενοδοχείο του Μακρόν στη Δαμασκό
- ΙΜΟ: Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ, πειρατεία και θαλάσσιοι διάδρομοι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.