Ναυτιλία

Μαρινάκης-Ross: Η πρώτη κίνηση ανανέωσης του στόλου της Diamond S

Βαγγέλης Μαρινάκης, Wilbur Ross


Στην πώληση δύο τάνκερ μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου προχώρησε η ναυτιλιακή Diamond S Shipping, στην οποία συμμετέχουν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Wilbur Ross, κίνηση που σηματοδοτεί την έναρξη των ενεργειών αναδιάρθρωσης του στόλου της.

Η εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης εταιρεία, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τα δεξαμενόπλοια MR Atlantic Aquarius και Atlantic Leo, κατασκευής 2008. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στον αγοραστή, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 ή στις αρχές του τέταρτου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Diamond S θα καταγράψει μη ταμειακή επιβάρυνση ύψους 9,5 εκατ. δολαρίων για κάθε πλοίο κατά το τρέχον τρίμηνο. Η πώληση αναμένεται να δημιουργήσει στην εταιρεία ρευστότητα ύψους 12 εκατ. δολαρίων συνολικά, μετά την αποπληρωμή δανείου και τη διευθέτηση κεφαλαίου κίνησης.

O διευθύνων σύμβουλος της Diamond S Shipping, Craig Stevenson, μιλώντας σε αναλυτές, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρείας, την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε ότι θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του στόλου της με στόχο τη μείωση της ηλικίας των πλοίων.

«Πρόκειται για μια μακρά διαδικασία, αλλά είναι μια διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Stevenson.

Αναφερόμενος στις επιλογές που υπάρχουν για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, επισήμανε ότι προτεραιότητα είναι η αγορά μεταχειρισμένων πλοίων καλής ποιότητας, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες επιλογές, όπως η αγορά νεότευκτων από παραγγελίες που έχουν ήδη δοθεί από άλλες εταιρείες και ετοιμάζονται να παραδοθούν.

Βασικό κριτήριο της διοίκησης της εταιρείας για την αγορά νεότευκτων θα αποτελέσει η δυνατότητα μακροπρόθεσμης ναύλωσης τους.

H Diamond S Shipping έχει στην κατοχή της και διαχειρίζεται 68 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 15 suezmax, ενός aframax και 52 MR τάνκερ μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του VesselsValue, η συνολική χωρητικότητα των τάνκερ μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου της Diamond S είναι πάνω από 2,5 εκατ. dwt και η συνολική αξία τους υπολογίζεται στα 868 εκατ. δολάρια.

Craig Stevenson, CEO Diamond S Shipping

 


ΣΧΟΛΙΑ