• Ναυτιλία

    Μαρία Αγγελικούση στο Money Marine: Μπήκα στον χώρο της ναυτιλίας για να μείνω – Τα επόμενα σχέδια

    • Newsroom
    Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλής Angelicoussis Shipping Group

    Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλής Angelicoussis Shipping Group


    Για την ένταξη της στον οικογενειακό ναυτιλιακό όμιλο, την πολυσυζητημένη πρόσληψη του βετεράνου Sveinung Stohle σε αυτόν και το ενδεχόμενο εισαγωγής στο χρηματιστήριο μίλησε μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της Angelicoussis Shipping Group , Μαρία Αγγελικούση, κατά τη διάρκεια του New York Ship Finance Forum που πραγματοποίησε το Μoney Marine.

    Όπως εξήγησε, το 2008 συμφώνησε να εργαστεί με τον πατέρα της τον αείμνηστο Γιάννη Αγγελικούση στην οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση, κάνοντας ένα διάλειμμα από την δουλειά της ως γιατρός.

    Η κίνηση αυτή ήταν καθοριστική, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Κόλλησε το “μικρόβιο” της ναυτιλίας και 13 χρόνια μετά εξακολουθεί να βρίσκεται στον χώρο διευθύνοντας πλέον τον όμιλο Αγγελικούση, αναφέρει σε άρθρο του το tradewinds.

    O ρόλος του Sveinung Stohle

    Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η πρόσφατη ένταξη του βετεράνου της βιομηχανίας LNG Sveinung Stohle στην Angelicoussis Shipping Group και η τοποθέτηση του στην καίρια θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου από τις αρχές του νέου έτους, δεν σηματοδοτεί καμία σκέψη για αποχώρηση της από την εταιρεία.

    “Είμαι εδώ για να μείνω. Νομίζω ότι το έχω ξεκαθαρίσει”, είπε η κα Αγγελικούση απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επίτιμου προέδρου της Poten & Partners, Michael Tusiani, στον οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη.

    “Μετά τον θάνατο του πατέρα μου, σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να υπάρξει μία περίοδος σταθερότητας στην εταιρεία. Είναι ακόμα σημαντικό για μένα να είμαι εδώ σήμερα”.

    Ο όμιλος Αγγελικούση, που διαχειρίζεται μικτό στόλο 144 πλοίων, εξέπληξε την αγορά τον Οκτώβριο όταν ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην CEO της νορβηγικής Hoegh LNG. Όπως επισήμανε τότε η κα Αγγελικούση, “η μεγάλη εμπειρία του Sveinung Stohle στον κλάδο θα προσθέσει δύναμη, βάθος και ποιότητα στην υφιστάμενη ομάδα μας”.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Money Marine επαίνεσε το νέο στέλεχος του ομίλου, κάνοντας λόγο για το “βαθιά γνώση” του Stohle στον κλάδο. Παράλληλα τόνισε ότι “θα βοηθήσει στη γενικότερη στρατηγική της εταιρείας καθώς και στις εμπορικές σχέσεις”.

    Σημειώνεται ότι εκτός από την Hoegh LNG, ο Sveinung Stohle κατείχε κατά το παρελθόν σημαντικές θέσεις στην Total LNG USA, την Golar LNG Limited και την Nigeria LNG Limited.

    Παραμένει ιδιωτική η εταιρεία

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο εισόδου του ομίλου στο χρηματιστήριο, η Μαρία Αγγελικούση απάντησε ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια είτε να γίνει δημόσια η ιδιωτική εταιρεία της οικογένειας είτε να συνεργαστεί με οικονομικό εταίρο.

    «Όχι προς το παρόν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς αλλάζουν τα πράγματα», απάντησε.

    “Στην παρούσα φάση, η πρόθεση είναι να παραμείνουμε ιδιωτικοί. Είμαστε κύριοι της μοίρας μας”, είπε.

    Ερωτηθείσα για το πώς αισθάνεται που έχει ηγετική θέση σε μια βιομηχανία που κυριαρχείται από άνδρες, σχολίασε: «Νιώθω καλά», κάνοντας παράλληλα αναφορά σε έναν αριθμό γυναικών που είτε είναι καπετάνιοι είτε είχαν ηγετικές θέσεις στην οικογενειακή τους εταιρεία.

    “Ποτέ δεν ένιωσα ότι το φύλο μου να είναι πρόβλημα. Ποτέ δεν ένιωσα άβολα”, επισήμανε.

    H Μαρία Αγγελικούση, ανέλαβε τα ηνία του μεγαλύτερου εφοπλιστικού ομίλου της Ελλάδας, Angelicoussis Shipping Group, τον περασμένο Απρίλιο, μετά τον θάνατο του πατέρα της, εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση.

    Διαβάστε ακόμα:

    Μαρία Αγγελικούση: O πρώην CEO της Höegh LNG, Sveinung Stohle, εντάσσεται στον ελληνικό ναυτιλιακό όμιλο

     



    ΣΧΟΛΙΑ