• Ναυτιλία

    Μαρία Αγγελικούση (Maran Gas): Στρατηγική συμφωνία με την πολωνική PGNiG

    Μαρία Αγγελικούση, Maran Gas Maritime

    Μαρία Αγγελικούση, Maran Gas Maritime


    Η PGNiG Supply & Trading υπέγραψε συμφωνία για τη ναύλωση και άλλων δεξαμενόπλοιων LNG. Όπως γνωστοποιήθηκε τα τέσσερα πλοία που ναυλώθηκαν κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες του Ομίλου PGNiG και θα τεθούν σε λειτουργία το 2025.

    Η PGNiG Supply & Trading (PST) και ο Όμιλος PGNiG υπέγραψαν συμφωνία για τη ναύλωση τεσσάρων ακόμη δεξαμενόπλοιων LNG. Τα δύο από αυτά θα παραδοθούν από εταιρείες του νορβηγικού ομίλου Knutsen και τα άλλα από τη Maran Gas Maritime της Μαρίας Αγγελικούση.

    Η συμφωνία αυτή για την εταιρεία της κ. Αγγελικούση θεωρείται στρατηγικής σημασίας με μακροχρόνια διάρκεια.

    Το κάθε πλοίο διαθέτει δεξαμενές χωρητικότητας περίπου 174.000 κυβικών μέτρων.

    Το PST θα είναι ο μοναδικός χρήστης των πλοίων για 10 χρόνια με δυνατότητα παράτασης.

    Όπως προβλέπεται και σε προηγούμενες συμφωνίες ναύλωσης, ο πλοιοκτήτης θα είναι επίσης υπεύθυνος για την επάνδρωσή τους και διατήρησή τους σε σωστή τεχνική κατάσταση.

    Μαζί με την προηγούμενη ναύλωση, ο στόλος των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG που έχει στη διάθεση του ο όμιλος PGNiG θα αυξηθεί σε 8 πλοία. Τα δύο πρώτα πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον επόμενο χρόνο.

    Επιπλέον, η PGNiG έχει ναυλώσει τρία ήδη υπάρχοντα πλοία μεταφοράς LNG, το καθένα με χωρητικότητα περίπου 160.000 m3. κυβικά μέτρα LNG, ή περίπου 80-90 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αέριο μετά την επαναεριοποίηση.

    Δύο από αυτές τις μονάδες θα παραληφθούν από την εταιρεία το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και η τρίτη πρόκειται να είναι διαθέσιμη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρία Αγγελικούση: Super deal από την Maran Dry ύψους 200 εκατ. δολαρίων

    Μαρία Αγγελικούση: Δεν θα μεταφέρουμε ρωσικά φορτία

    Το Υπουργείο Ναυτιλίας εξουσιοδότησε τον «BUREAU VERITAS SA»



    ΣΧΟΛΙΑ