• Ναυτιλία

    Μαρία Αγγελικούση: Super deal από την Maran Dry ύψους 200 εκατ. δολαρίων

    Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλής Maran Dry

    Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλής Maran Dry


    Σε μία εντυπωσιακή κίνηση στην αγορά ξηρού φορτίου προχώρησε, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, η εταιρεία Maran Dry συμφερόντων της  Μαρία Αγγελικούση.

    Στα report τους οι Intermodal και Banchero Costa αναφέρουν ότι η εταιρεία πούλησε οκτώ mini capesize του στόλου της, στην τιμή των 200 εκατ. δολαρίων.

    Πρόκειται για τα χωρητικότητας 114,000 dwt Maran Aspiration (κατασκευής 2012), Maran Dawn, Maran Sky, Maran Ocean και Maran Sun (όλα κατασκευής 2011), Maran Progress, Maran Wisdom (κατασκευής 2014) και Maran Zenith (κατασκευής 2013).

    Σύμφωνα με την Banchero Costa αγοραστής είναι εταιρεία κινεζικών συμφερόντων.

    Εάν επιβεβαιωθεί η συναλλαγή, ο στόλος της Maran Dry που σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αποτελείται από 50 bulkers, χωρητικότητας 8,630,134 dwt θα μειωθεί στα 42 πλοία, τύπου newcastlemax και capesize.

    Επενδύσεις στα LNG

    Σημειώνεται ότι ο όμιλος Αγγελικούση πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε νεότευκτα πλοία, εστιάζοντας στα LNG carriers.

    H Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλής του ομίλου είχε δηλώσει πρόσφατα, κατά τη διάρκεια του FT Commodities Global Summit, ότι “πιστεύει στο LNG βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”.

    Σύμφωνα με την VV η Maran Gas, έχει κλείσει από τις αρχές του έτους συμφωνίες για τη ναυπήγηση τεσσάρων LNG carriers συνολικού κόστους 857 εκατ. δολαρίων.

    Η πρώτη παραγγελία που έγινε γνωστή τον Ιανουάριο αφορούσε στην άσκηση option προηγούμενης συμφωνίας της εταιρείας με τα ναυπηγεία DSME της Νοτίου Κορέας, για την ναυπήγηση δύο ακόμη πλοίων μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 174.000 cbm, το κόστος των οποίων, εκτιμάται από την VesselsValue, στα 420 εκατ. δολάρια.

    Τον Φεβρουάριο ακολούθησε η παραγγελία δύο ακόμη πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα παραλάβει η ναυτιλιακή το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μαρία Αγγελικούση: Δεν θα μεταφέρουμε ρωσικά φορτία



    ΣΧΟΛΙΑ