Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Μακροβιότερος Υπουργός Ναυτιλίας σε μία θητεία ο Πλακιωτάκης – Πρώτος με δύο ο Κατσιφάρας

Γιάννης Πλακιωτάκης: Παρέδωσε στην Κέρκυρα το τρίτο από τα 15 νέα περιπολικά σκάφη με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό

Γιάννης Πλακιωτάκης

Η παραμονή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, από τις 9 Ιουλίου 2019 έως και τις 26 Μαΐου 2023, δημιούργησε ένα ρεκόρ.

Έγινε ο μακροβιότερος υπουργός Ναυτιλίας με μία θητεία, με συνολική παρουσία στο υπουργείο Ναυτιλίας, 3 ετών, 10 μηνών και 17 ημερών.

Όμως, έρχεται τρίτος στον πίνακα με τους υπουργούς Ναυτιλίας, δεδομένου ότι ο Γιώργος Κατσιφάρας, με δύο θητείες, έχει συνολική θητεία 5 ετών, 1 μηνός και 14 ημερών.

Ακολουθεί, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, με δύο θητείες και αυτός, με συνολική παρουσία 3 ετών, 10 μηνών και 18 ημερών.

Δηλαδή, περνάει τον Γιάννη Πλακιωτάκη για 1 ημέρα.

Τέταρτος με τη μεγαλύτερη θητεία στο υπουργείο Ναυτιλίας είναι ο Δωδεκανήσιος πολιτικός, Στέλιος Κωτιάδης, με 3 έτη, 7 μήνες και 20 ημέρες, πέμπτος ακολουθεί ο Σταύρος Σουμάκης, με 3 έτη, 6 μήνες και 26 μήνες, έκτος έρχεται ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με 3 έτη, 6 μήνες και 9 ημέρες, έβδομος ο Γεώργιος Ανδριανόπουλος με 3 έτη, 4 μήνες και 3 ημέρες, όγδοος ο υπουργός της Χούντας, Ιωάννης Χολέβας, με 3 έτη, 2 μήνες και 6 ημέρες.

Υπουργός με τη μικρότερη θητεία στο υπουργείο Ναυτιλίας είναι ο Γεώργιος Αθανασιάδης – Νόβας με 1 μόνο ημέρα, σε κυβέρνηση της αποστασίας.

Γιώργος Κατσιφάρας

Υπάρχει και ο Πέτρος Λεβαντής, που ορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας, από τον πρωθυπουργό Α. Παπάγο, στις 19 Νοεμβρίου 1952, αλλά δεν ορκίστηκε γιατί δεν αποδέχθηκε να αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, που ανέλαβε χθες, Θεόδωρος Κλιάρης, είναι ο 41ος υπουργός Ναυτιλίας από τη Μεταπολίτευση έως και σήμερα, ενώ έχει διατελέσει και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε επίσης: