• Ναυτιλία

    Maersk Line: Δόκιμος αξιωματικός αποζημιώθηκε για τον βιασμό της από αξιωματικό


    Η Maersk Line, Limited (MLL), θυγατρική στις ΗΠΑ του ναυτιλιακού κολοσσού της Δανίας AP Moller–Maersk, γνωστοποίησε ότι διευθέτησε μια αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση που είχε κατατεθεί από την πρώην δόκιμο αξιωματικό Hope Hicks της Εμπορικής Ναυτιλιακής Ακαδημίας των ΗΠΑ (USMMA).

    Η είδηση συγκλόνισε τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα το 2021 όταν περιέγραψε δημόσια πώς τη βίασε ο ανώτερος αξιωματικός της με το ψευδώνυμο «Midshipman-X» ενώ υπηρετούσε ως δόκιμος στο φορτηγό πλοίο Fairfax της Maersk Alliance το 2019.

    Τον Ιούνιο, η Hicks αποκάλυψε τον εαυτό της ως Midshipman-X και είχε καταθέσει αγωγή κατά της MLL στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση, υποστηρίζοντας ότι η Maersk γνώριζε για την παρενόχληση στα πλοία και δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει αυτό που έγινε.

    Οι δικηγόροι της Hicks και του MLL ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία. «Είναι σημαντικό για μένα ότι η περίπτωσή μου ευαισθητοποίησε περισσότερο το ζήτημα της σεξουαλικής επίθεσης και της παρενόχλησης στη θάλασσα. Οι αλλαγές που έχει προτείνει η MLL είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει στη ναυτιλιακή βιομηχανία», είπε η Hicks.

    Διαβάστε επίσης:

    Ναυτιλία: Πώς η πανδημία απειλεί να σπάσει τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες



    ΣΧΟΛΙΑ