ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εκκίνησε σχολείο χειριστών Μη Επανδρωμένων κρατικών Αεροσκαφών (UAVs) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με σκοπό την πιστοποίηση είκοσι ενός (21) στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στον χειρισμό κρατικών UAVs.
Η εκπαίδευση, η οποία παρέχεται χωρίς κόστος από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα επιτρέψει στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να καταρτιστούν κατάλληλα, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. σε θέματα διασυνοριακού εγκλήματος, παράνομης μετανάστευσης, παράνομης αλιείας, θαλάσσιας ρύπανσης, κ.α., με τη χρήση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.
Κατά την έναρξη του σχολείου χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της Υ.Π.Α. κ. Γεώργιος Δριτσάκος.
Διαβάστε επίσης
Φωτιά στην Άνδρο, στην περιοχή Άχλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Δικαστήριο Χάγης: Το Ισραήλ να εμποδίσει πράξεις γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σοφία Βικτωράτου: Η σχεδιάστρια υποδημάτων μιλά στο Mononews για την τέχνη στα βήματά της
- Μυτιληναίος (Metlen): Πώς έκανε ρεκόρ εσόδων 6,1 δις και η πρόβλεψη για EBITDA άνω του 1 δισ.
- Alpha Bank: Road shows σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία – Το μεγάλο στοίχημα Ψάλτη για κέρδη 1,4 δισ. ευρώ και μερίσματα 4 δισ. έως το 2030
- The Mononews Quiz 6/11/2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.