• Ναυτιλία

    Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης: Η ναυτιλία δεν σηκώνει πια ξύλινους καπετάνιους

    • NewsRoom
    Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης

    Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος στο Ίδρυμα Ευγενίδου


    Ο θυρεός της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας απονεμήθηκε στον Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακό Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως του IMO στην Ελλάδα για τη συνεισφορά του στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση της χώρας.

    Ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, απευθυνόμενος στους πρωτοετείς σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας ανέφερε:

    «Σας συμβουλεύω να ανεβάσετε στη ζωή σας τον πήχη λίγο υψηλότερα. Μόνο οι δεξιότητες δεν φτάνουν. Η πρακτική γνώση, η αγάπη, η τρέλα, το πάθος για το ναυτικό επάγγελμα χρειάζονται ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

    Θα πρέπει στη σταδιοδρομία σας να καταλάβετε τι σημαίνει ιεραρχία, όχι με την τυπολατρική έννοια, αλλά ως έννοια σεβασμού και αξιοκρατίας. Η ναυτιλία δεν σηκώνει πια ξύλινους καπετάνιους. Έχετε πολύ καλούς δασκάλους και το μέλλον σας θα είναι λαμπρό.

    Οπωσδήποτε θα επιθυμούσαμε τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα για τη ναυτική εκπαίδευση της χώρας. Έχετε όμως καλούς δασκάλους, τους οποίους πρέπει να εκμεταλλευτείτε.
    Η ευχή μου είναι αυτά που σας λέω σήμερα εγώ, να τα λέτε και εσείς με τη σειρά σας στους νέους σπουδαστές όταν φτάσετε στην ηλικία μου».

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεργασία της Oriani Hellas και της Scrufy για καθαρισμούς γάστρας πλοίων με ρομπότ



    ΣΧΟΛΙΑ