• Ναυτιλία

    Συνεργασία της Oriani Hellas και της Scrufy για καθαρισμούς γάστρας πλοίων με ρομπότ

    Αριστερά είναι ο Νικόλαος Α.


    Η Oriani Hellas και η Scrufy αποφάσισαν να συνεργαστούν για να δώσουν λύσεις στο θέμα των καθαρισμών υφάλων των πλοίων.

    Επισημαίνεται ότι η Scrufy δημιούργησε το πρώτο ελληνικό αυτόνομο ρομπότ καθαρισμού υφάλων, το BlueBOT.

    Το BlueBOT έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην απαλλαγή από τον άνθρακα  αποτρέποντας τη συσσώρευση βιορρύπανσης στην επιφάνεια του κύτους.

    Εκτός από τις δυνατότητες καθαρισμού των υφάλων, το BlueBOT συλλέγει επίσης δεδομένα και δημιουργεί αναφορές για την κατάσταση της γάστρας. Όπως αναφέρει η Oriani Hellas, αυτό επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να παρακολουθούν τυχόν προβλήματα βιοαπόρριψης και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για τη διατήρηση της απόδοσης και της αποδοτικότητας των σκαφών τους.

    Ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Oriani Hellas, Γιάννης Βανδώρος, δήλωσε: «Η Oriani υπερηφανεύεται για τον εντοπισμό των πιο καινοτόμων ψηφιακών λύσεων αυτές που προσφέρουν πραγματικά υπεραξία στις ναυτιλιακές εταιρείες. Το BlueBOT και η τεχνολογία αιχμής που περέχει αντιπροσωπεύουν όχι μόνο τις τεράστιες δυνατότητες στη ρομποτική, αλλά και πώς αυτές οι δυνατότητες μπορούν να αξιοποιηθούν και να παραδοθούν στον πραγματικό κόσμο για την επίτευξη πραγματικής αλλαγής».

    «Η συνεργασία μας με την Oriani σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου εμπορικού κεφαλαίου για το Scrufy και το επαναστατικό μας προϊόν, BlueBOT. Δεδομένης της σημαντικής ευκαιρίας για μείωση OPEX που παρέχει η λύση μας, πιστεύουμε ότι το BlueBOT θα είναι σύντομα η προτιμώμενη επιλογή της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τη διαχείριση και την αναφορά βιορευμάτων», σχολίασε ο Νικόλαος Αράπουλκες, Διευθύνων Σύμβουλος της Scrufy PC.

    Υπενθυμίζεται ότι η  εταιρεία Scrufy έχει υπογράψει συμφωνία με το Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου να καθαριστούν τα πλοία του στόλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Πατέρας: Έχουμε άριστη συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και με τη Μελίνα Τραυλού

    Τέλος στη συμμαχία MSC – Maersk



    ΣΧΟΛΙΑ