• Ναυτιλία

    Λαμπερή εκδήλωση στην τελετή των βραβείων ESG Shipping Awards 2024


    Τα ESG Shipping Awards 2024 International σηματοδοτούν μια πρωτοποριακή ελληνική πρωτοβουλία, την πρώτη και καινοτόμο εκδήλωση αυτού του είδους, που ιδρύθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τo Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

    Οι νικητές προέρχονταν από διάφορες περιοχές και διάφορες ναυτιλιακές επιχειρήσεις, προβάλλοντας το παγκόσμιο αντίκτυπο των προσπαθειών βιωσιμότητας σε ολόκληρο τον κλάδο.

    «Τα ESG Shipping Awards είναι κάτι περισσότερο από μια τελετή απονομής βραβείων», επισήμαναν η Έλενα Αθουσάκη και η Κατερίνα Σταθοπούλου, που είναι οι εμπνευστές αυτής της θεσμικής πλέον πρωτοβουλίας.

    «Είναι μια πλατφόρμα αναγνώρισης, συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων, που οδηγεί τη ναυτιλιακή βιομηχανία παγκοσμίως προς ένα πιο βιώσιμο και ευημερούν μέλλον».

    Στον χαιρετισμό του ο Μανώλης Κουτουλάκης, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δήλωσε ότι τα ESG Shipping Awards χρησιμεύουν ως μια κρίσιμη πλατφόρμα, που αναδεικνύει τους βασικούς φορείς και πρωτοβουλίες της Ναυτιλιακής Οικονομίας σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και περιφερειακές κρίσεις.

    Προσέθεσε επίσης: «Η πρωτοβουλία των ESG Shipping Awards, μαζί με το Συνέδριο και τα εργαστήρια ESG, έχει αυξήσει την προβολή του πλαισίου ESG εντός της ναυτιλιακής βιομηχανίας, τοποθετώντας την ως ηγέτη στην αειφορία».

    Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Jan Fransen, υπογράμμισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν κατά τη διαδικασία αξιολόγησης και τόνισε το ποικίλο φάσμα των συμμετοχών που εξετάστηκαν, αναδεικνύοντας την ισχυρή δέσμευση του κλάδου στις αρχές ESG.

    Το τιμητικό βραβείο αναγνώρισης απονεμήθηκε στον Εμανουέλ Γκριμάλντι, Πρόεδρο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, για τη σημαντική συμβολή του στην προώθηση της βιωσιμότητας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Το Βραβείο Αναγνώρισης Ιδιωτικής Φιλανθρωπίας απονεμήθηκε στους Παναγιώτη Αγγελόπουλο και Γιώργο Αγγελόπουλο προς τιμήν της αξιοσημείωτης αφοσίωσής τους στις φιλανθρωπικές προσπάθειες και της ακλόνητης δέσμευσής τους για την παροχή υποστήριξης στους πληγέντες από την καταιγίδα Daniel στην περιοχή της Θεσσαλίας.

    Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι
    Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι

    «Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ενεργοί φιλάνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζοντας διάφορους σκοπούς και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ευημερίας των κοινοτήτων που έχουν ανάγκη. Η ανταπόκρισή τους στην καταιγίδα Daniel είναι ένα μόνο παράδειγμα της διαρκούς δέσμευσής τους στις ανθρωπιστικές προσπάθειες», δήλωσαν οι διοργανωτές κατά την απονομή του βραβείου.

    Το υψηλού κύρους βραβείο, που εστιάζει στην περιβαλλοντική αριστεία, έλαβαν τα ιδρυτικά μέλη, μεταξύ των οποίων οι Lloyd’s Register, Capital Group, Navios Maritime Partners, Neda Maritime Agency, Star Bulk Carriers Corp. και Thenamaris.

    Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει τη σημαντική υποστήριξή τους στο Maritime Emissions Reduction Centre (M-ERC), μια μη κερδοσκοπική συνεργατική πρωτοβουλία με έδρα την Αθήνα, η οποία στοχεύει στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του παγκόσμιου στόλου και στην προώθηση λύσεων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

    Το Βραβείο απονεμήθηκε από τον Emanuel Grimaldi, ο οποίος υπογράμμισε τον συλλογικό αντίκτυπο αυτών των ιδρυτικών μελών στην προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η ανακοίνωση του βραβείου ESG Leader Award σηματοδότησε την ολοκλήρωση μιας αξέχαστης βραδιάς, η οποία χαρακτηρίστηκε από εορτασμό, προβληματισμό και συλλογική δέσμευση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Μιλώντας, ο Γιώργος Σαρόγλου, εκ μέρους της Tsakos Shipping Navigation, για την τιμητική διάκριση της εταιρείας, είπε: “ Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προσελκύουμε ταλέντα και να εκπαιδεύουμε και να μορφώνουμε τη νέα γενιά ώστε τα παιδιά αυτά να γίνουν οι ηγέτες του αύριο τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Εκ μέρους της οικογένειας Τσάκου θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό το βραβείο”.

    Η εταιρεία τιμήθηκε για την συμβολή στην ναυτική εκπαίδευση, με την ίδρυση και λειτουργία του Ιδιωτικού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών», το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ).

    Τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, που διευθύνουν την Arcadia Shipping, οι οποίοι τιμήθηκαν για την κοινωνική τους προσφορά στη Θεσσαλία που επλήγη από την θεομηνία, δήλωσαν:

    “Η προσφορά μας στην κοινωνία είναι για εμάς καθήκον και πηγή έμπνευσης. Αυτό μας έμαθαν οι γονείς μας και ο παππούς μας. Έτσι μεγαλώσαμε. Αν προσφέρεις στον τόπο σου ό,τι άλλο επίτευγμα και να έχεις πετύχει δεν έχει μεγαλύτερη σημασία”.

    Τέλος, ο Αντώνης Γεωργατζής COO της Latsco, παραλαμβάνοντας το βραβείο, τόνισε:

    “Η Latsco δραστηριοποιείται με γνώμονα το ESG και το μέλλον όπου θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε νέα επιτεύγματα της εταιρείας. Το βραβείο αυτό είναι σημαντικό για όλους εμάς”.

    Οι νικητές των ESG Shipping Awards International 2024 είναι οι εξής:

    Βραβείο Supply Chain Leader:

    Χρυσό: Euronav

    Ασημένιο: Seanergy Maritime Holdings Corp. & Atlantic Bulk Carriers Management Ltd.

    Χάλκινο: Laskaridis Shipping Co.

    Βραβείο Technology Leader

    Χρυσό: AIDA Cruises

    Ασημένιο: Baleària Eurolíneas Marítimas

    Χάλκινο: Columbia Group

    Διαβάστε επίσης:

    Jamie Dimon (JPMorgan): Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βιώσουν μια «σκληρή προσγείωση»

    Χάρης Βαφειάς (Stealthgas): Κέρδη – ρεκόρ 17,7 εκατ. δολαρίων 

    Οι αριστοκράτες της Αιγιάλειας – Η αποκάλυψη του σπουδαίου λατρευτικού κέντρου της αρχαίας Ελίκης



    ΣΧΟΛΙΑ