• Ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς (Stealthgas): Κέρδη – ρεκόρ 17,7 εκατ. δολαρίων 

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Stealthgas, του Χάρη Βαφειά, γνωστοποίησε κέρδη ύψους 17,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2024, τα οποία είναι τα υψηλότερα όλων των εποχών για την εταιρεία για τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή της.

    Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα προήλθαν κυρίως από υψηλότερα έσοδα και μειωμένα έξοδα, καθώς, τα δύο πλοία MGC που προστέθηκαν στον στόλο άρχισαν αμέσως να παράγουν αποτελέσματα, όπως αναφέρει με δήλωση του ο Χάρης Βαφειάς, ο οποίος πρόσθεσε:

    “Ο μειωμένος αριθμός μετοχών ως αποτέλεσμα των επαναγορών μετοχών ενισχύει περαιτέρω το τελικό αποτέλεσμα στη βάση κερδών ανά μετοχή. Το τρέχον τρίμηνο η εταιρεία έχει μέχρι στιγμής αποπληρώσει χρέος άνω των 53 εκατομμυρίων δολαρίων και τώρα η εταιρεία διαθέτει 23 και ποσοστό χρέους κάτω του 15% της αξίας τους”.

    Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 9,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και διαμορφώθηκαν στα 41,6 εκατ. δολάρια. Τα ταξίδια και τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 22,7% και τα άλλα έσοδα αυξήθηκαν κατά 80,0% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Περίπου το 73% των ημερών στόλου για το υπόλοιπο του 2024 είναι εξασφαλισμένα με ναυλώσεις, με τις συνολικές ημέρες απασχόλησης του στόλου για όλες τις επόμενες περιόδους να αποφέρουν πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια σε συμβατικά έσοδα.

    Τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024 ανήλθαν σε 41,6 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με έσοδα 38,1 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023, σημειώνοντας αύξηση 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων ή 9,2%, ενώ ο αριθμός των πλοίων του στόλου μειώθηκε σε 27 πλοία στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2024 από 32 πλοία στο τέλος του 1ου τριμήνου 2023.

    Τα πλοία που παρέμειναν στον στόλο κέρδισαν υψηλότερα έσοδα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω των βελτιωμένων συνθηκών της αγοράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Protergia: Προάγγελος εξελίξεων στην αγορά ενέργειας η νέα ταυτότητα

    Απ. Βακάκης (Jumbo): To επόμενο placement και τα σχέδια επέκτασης σε Κροατία

    Γιώργος Στάσσης: Γιατί η ενέργεια χρειάζεται την τεχνολογία- Στην Αθήνα το πρώτο data center της ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ