• Ναυτιλία

    Κρίτων Λεντούδης: Λατρεύει τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα νεότευκτα πλοία – Επενδύει πάνω από 1 δισ. δολάρια σε νέες ναυπηγήσεις


    Ο Κρίτων Λεντούδης, με την ναυτιλιακή του εταιρεία Evalend Shipping, άρχισε να “γκαζώνει” σε παραγγελίες νεότευκτων πλοίων. Σύμφωνα με ναυλομεσίτες της Ακτής Μιαούλη, η εταιρεία του πρόσθεσε και άλλα πλοία στη λίστα των παραγγελιών του, στο ναυπηγείο Yangzijiang Shipbuilding.

    Ήδη, οι συνολικές παραγγελίες του Κρίτωνα Λεντούδη υπερβαίνουν το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια και στο ναυπηγείο Yangzijiang που είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, υπέγραψε συμφωνία για τη ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων.

    Πηγές του ναυτιλιακού κλάδου δήλωσαν ότι η εταιρεία έχει προσθέσει στις παραγγελίες της, δύο ακόμη δεξαμενόπλοια MR και δύο  bulkers στο κινεζικό ναυπηγείο.

    Ο Κρίτων Λεντούδης, ήδη, ναυπηγεί στο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας Hyundai Samho, δύο πλοία VLGC χωρητικότητας 88,000 cbm,τα οποία θα παραληφθούν το 2026.

    Την αποκάλυψη της παραγγελίας των δύο πλοίων έκανε στο ραπόρτο της, η Allied Shipbroking. Τα δύο πλοία της Evalend θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Hyundai HI (Ulsan) της Νοτίου Κορέας, με το κόστος να ανέρχεται στα 96,6 εκατ. δολάρια το κάθε ένα.

    Επισημαίνεται επίσης ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η ναυτιλιακή εταιρεία του Κρίτωνα Λεντούδη είχε παραγγείλει τρία, με δικαίωμα επέκτασης για ακόμη δύο πλοία VLGC  στο ναυπηγείο Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co (KSOE), συνολικής αξίας 286 εκατ. δολαρίων. Η τιμήτου κάθε πλοίου είναι 95,3 εκατομμύριο δολάρια. Τα πλοία, θα παραδοθούν το 2024.

    Ο Κρίτων Λεντούδης, διαθέτει μια συλλογή 50 – 60 πανάκριβων αυτοκινήτων των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 15-20 εκατ. ευρώ.

    Μεταξύ αυτών των αυτοκινήτων που διαθέτει ο Κρίτων Λεντούδης είναι η πολυτελής Mercedes 300 D με την οποία κυκλοφορούσε ο Πάπας Παύλος στις περιοδείες του ανά τον κόσμο και το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Σουμάχερ.

    Ο Κρίτων Λεντούδης αποφεύγει την δημοσιότητα, όμως, θεωρείται ένας επιτυχημένος εφοπλιστής που διαχειρίζεται 39 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1.827.625 dwt, σύμφωνα με την ετήσια στατιστική αναφορά της Naftiliakis, ενώ σύµφωνα µε τα στοιχεία της VesselsValue, διαθέτει 56 πλοία και η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 2.052,60 δισ. δολάρια.

    Η Οικογένεια Λεντούδη

    Οι Γεώργιος και Ευάγγελος Λεντούδης αποτελούν την πρώτη γενιά εφοπλιστών της οικογένειας. Με Συριανο – Κασιώτικη καταγωγή, τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με το εμπόριο και ειδικότερα με αντιπροσωπείες μοτοσυκλετών και μηχανημάτων.

    Το 1965, τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να επενδύσουν στη θάλασσα και ίδρυσαν την ναυτιλιακή εταιρεία Leduma Compania Maritima, η οποία διαχειρίστηκε πλοία γενικού φορτίου.

    Όμως, στην επόμενη δεκαετία, τα αδέλφια αυτονομήθηκαν και ακολούθησαν διαφορετική ρότα στη ναυτιλία. Ο Γεώργιος Λεντούδης δημιούργησε την ναυτιλιακή εταιρεία Glentmar Compania Maritima, που αργότερα άρχισε να διευθύνεται από τον γιό του, Κώστα.

    Ο Ευάγγελος Λεντούδης, ίδρυσε την Evalend Shipping, ωστόσο μετά τον θάνατο του, το 1984, την ναυτιλιακή εταιρεία ανέλαβε ο γιος του Κρίτων Λεντούδης, ο οποίος είναι νυμφευμένος με την πανέμορφη Τερέζα Μιχαλοπούλου.

     Διαβάστε επίσης

    Imperial Petroleum: Είχε κέρδη 30 εκατ. δολάρια και αγοράζει δύο πλοία από τον Χάρη Βαφειά



    ΣΧΟΛΙΑ