• Ναυτιλία

    Κορονοϊός και ΟΠΕΚ στέλνουν στα τάρταρα τις ναυτιλιακές μετοχές. Πώς κινήθηκαν οι ελληνικές

    tanker VLCC


    Οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών, κυρίως αυτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των τάνκερ, περιλαμβάνονται στους μεγάλους χαμένους της χθεσινής δραματικής συνεδρίασης της Wall Street, κατά την οποία ο δείκτης Dow Jones σημείωσε βουτιά 3,58%.

    Εκτός από τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και τους φόβους για τις οικονομικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, οι αγορές επηρεάστηκαν χθες και από την απόφαση του ΟΠΕΚ να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως ανέφερε το reuters.

    Έτσι, η μετοχή της Tsakos Energy Navigation, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, έκλεισε χθες με απώλειες 11,02%, στα 2,18 δολάρια. Ακολούθησε η DHT Holdings, που δραστηριοποιείται στα VLCC, με πτώση σχεδόν 9,91%, στα 4,91 δολάρια.

    Η μετοχή της Scorpio Tankers κατέγραψε απώλειες 9,12% κλείνοντας στα 16,54 δολάρια. Μικρότερη πτώση, κατά 5,94% σημείωσε η μετοχή της Pyxis Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλέντη, που υποχώρησε κάτω από το όριο του ενός δολαρίου, στα 0,95 δολ.

    Η πολύπαθη μετοχή της TOP Ships, του Ευάγγελου Πιστιόλη, η οποία έχει δεχθεί και πάλι προειδοποίηση από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές για την παρατεταμένη παραμονή της τιμής της κάτω από το επιτρεπτό όριο του ενός δολαρίου, έκλεισε χθες στα 0,24 δολ. καταγράφοντας απώλειες 7,69%.

    Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές των εταιρειών με πλοία LNG και LPG, με την ελληνικών συμφερόντων Dorian LPG να υποχωρεί κατά 8,74%, στα 9,92 δολάρια. Αντίστοιχα η GasLog, συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού έχασε ποσοστό 8,47% και τερμάτισε στα 4,86 δολάρια. H άλλη εταιρεία του εφοπλιστή, GasLog Partners έχασε ποσοστό 7% κλείνοντας στα 3,32 δολ.

    Στην αγορά ξηρού φορτίου, η Eagle Bulk, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημείωσε βουτιά άνω του 12,43% κλείνοντας στα 2,96 δολάρια.

    Με πτώση 4,63% έκλεισε η μετοχή της Star Bulk του Πέτρου Παππά, που διαμορφώθηκε στα 8,04 δολάρια. Απώλειες 7,01% σημείωσε η μετοχή της Diana Shipping του Συμεών Παληού, με την τιμή της να υποχωρεί στα 1,99 δολάρια.

    H μετοχή της ναυαρχίδας του ομίλου Navios της Αγγελικής Φράγκου, Navios Maritime Holdings, υποχώρησε χθες κατά 10,06% κλείνοντας στα 3,13 δολάρια.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ