• Ναυτιλία

    Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης: (ERMA FIRST): Το BLUE CONNECT αλλάζει τα δεδομένα στη ναυτιλία παγκοσμίως

    Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης, ERMA FIRST


    Η κορυφαία στον κλάδο και εξειδικευμένη εταιρεία στην επεξεργασία έρματος ERMA FIRST κυκλοφόρησε το BLUE CONNECT, το οποίο διευκολύνει απρόσκοπτα τη σύνδεση ενός σκάφους με το ηλεκτρικό δίκτυο ενός λιμανιού προκειμένου να τροφοδοτήσει τα συστήματα και τον εξοπλισμό του σκάφους κατά την κατασκευή του.

    Αυτό επιτρέπει την απενεργοποίηση των γεννητριών ντίζελ του πλοίου, με αποτέλεσμα τη μείωση του θορύβου και των εκπομπών, όπως τα σωματίδια, τα οξείδια του αζώτου, τα οξείδια του θείου, τα οξείδια του άνθρακα και τις οργανικές ενώσεις.

    Μιλώντας ενόψει του SMM Hamburg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERMA FIRST Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης είπε:

    «Η κυκλοφορία του BLUE CONNECT αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βασικό τεχνολογικό ορόσημο για τον Όμιλο ERMA FIRST. Τώρα διαθέτουμε μια σειρά λύσεων μηχανικής και προϊόντων που αλλάζουν τα δεδομένα στη ναυτιλιακή κοινότητα παγκοσμίως. Η προστασία του περιβάλλοντος ήταν πάντα ο πυρήνας της προσφοράς της ERMA FIRST. Το BLUE CONNECT είναι μια εξαιρετικά προηγμένη λύση που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών στα λιμάνια σε όλο τον κόσμο».

    Η εγκατάσταση και η χρήση του BLUE CONNECT θα συμβάλει στους στόχους της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου Fit for 55 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Κανονισμών CARB των Ηνωμένων Πολιτειών και των μέτρων μείωσης του άνθρακα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

    Το πλοίο συνδέεται με την ακτή μέσω του συστήματος διαχείρισης καλωδίων. Η ERMA FIRST προσφέρει επί του παρόντος τυπικά μοντέλα BLUE CONNECT για RoRo/RoPax, επιβατηγά πλοία, εμπορευματοκιβώτια και βυτιοφόρα. Τα ειδικά κατασκευασμένα συστήματα BLUE CONNECT είναι επίσης διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος.

    Το BLUE CONNECT περιλαμβάνει έναν μετασχηματιστή ισχύος, ο οποίος μετατρέπει την υψηλή σε χαμηλή τάση, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό διανομής για την προστασία του πληρώματος και του εξοπλισμού. Η λειτουργία ελέγχεται και παρακολουθείται από τον Κύριο Πίνακα Ελέγχου του Shore Connection. Η εναλλαγή ισχύος υποστηρίζει το συγχρονισμό από ακτή σε σκάφος για να αποφευχθεί το black out κατά τη σύνδεση. Το σύστημα μπορεί επίσης να ενσωματωθεί στο AMS ή/και στο PMS ενός σκάφους.

    Διαβάστε επίσης

    ERMA FIRST: Εξαγόρασε την εταιρεία oneTANK



    ΣΧΟΛΙΑ