ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ΚΝΕ) με ανακοίνωση του χαιρετίζει την επίσημη έναρξη της επιχείρησης άμυνας θαλάσσιας ασφάλειας της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα, γνωστή ως «ΑΣΠΙΔΕΣ».
Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου επισημαίνεται ότι η επιχείρηση ξεκίνησε στις 19 Φεβρουαρίου και έχει αμυντική εντολή. Στόχος του είναι να συνοδεύει και να προστατεύει εμπορικά πλοία στην περιοχή από πιθανές επιθέσεις στη θάλασσα.
Ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ, Josep Borrell, περιέγραψε την αποστολή ως «σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων και των συμφερόντων ασφάλειας της ΕΕ και της παγκόσμιας κοινότητας».
Το Επιμελητήριο υπογράμμισε ότι η κλιμακούμενη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα εγκυμονεί καθημερινούς κινδύνους για τους ναυτικούς και επηρεάζει όλο και περισσότερο την αλυσίδα εφοδιασμού της Ευρώπης και τη συνολική οικονομική ασφάλεια.
Τονίζοντας τη σημασία τόσο της προστασίας των βασικών ναυτιλιακών διαδρομών όσο και της διαφύλαξης της διεθνούς αρχής της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, το Επιμελητήριο τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ενέργειας, των τροφίμων και της εφοδιαστικής αλυσίδας της Ευρώπης.
Επιπλέον, ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή παρουσία στην περιοχή, για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ασφάλεια και τη διασφάλιση της ασφάλειας των ναυτικών, είναι επιβεβλημένη.
Τέλος, το Επιμελητήριο εξέφρασε επίσης τη στήριξη σε όλες τις συντονισμένες προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών ενεργειών με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.
Διαβάστε επίσης:
Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο: Ικανοποίηση για τις αποφάσεις του ΙΜΟ για τις εκπομπές αερίων
Βράβευση του Αθανάσιου Λιάγκου (ΟΛΘ) – Σε νέα γραφεία η Ένωση Λιμένων Ελλάδος
Evalend Shipping (Κρίτων Λεντούδης): Επενδύσεις 2,4 δισ. δολάρια
Μιχαηλίδου: Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.