• Ναυτιλία

    Κοινή δράση των Ιδρυμάτων Τσάκου, Λάτση HELMEPA: Πιλοτικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή στη Χίο της Ναυτοσύνης


    Τα Ιδρύματα της «Μαρίας Τσάκου» και του «Ιωάννη Σ. Λάτση», καθώς και η HELMEPA, πρόεδρος της οποίας είναι η Σεμίραμις Παληού, σχεδίασαν και υλοποιούν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή στο νησί της Χίου.

    Το πιλοτικό πρόγραμμα θα αποτελέσει ένα πρότυπο μοντέλο που μπορεί να υλοποιηθεί και σε άλλες περιοχές εντός και εκτός Ελλάδος.

    Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου σήμερα, η Όλγα Σταυροπούλου, παρουσία του Μιχάλη Μπελέγρη και της Έφης Μπόνη, το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δύο ετών και η προετοιμασία για την υλοποίηση του έχει ήδη αρχίσει από τον Δεκέμβριο του 2023.

    Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στη Χίο της Ναυτοσύνης και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του νησιού, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, επαγγέλματος, φορέα κλπ.

    Με άλλα λόγια είναι μια πρωτοβουλία που εστιάζει στον άνθρωπο , σε όλους αυτούς που ζουν, δουλεύουν, δημιουργούν στο νησί της Χίου, αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή του Δήμου Χίου, όπως στις Οινούσσες και τα Ψαρρά.

    Αύριο Τρίτη, θα διεξαχθεί συνέδριο και η έναρξη του πιλοτικού προγράμματος στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Χίου.

    Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, η Σεμίραμις Παληού, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο Ευθύμιος Μητρόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του ΙΜΟ, η Όλγα Σταυροπούλου, καθηγητές, βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι.

    Διαβάστε επίσης

    Meadway Bulkers (Γιώργος Δελαπόρτας): Παραγγελία για ναυπήγηση δύο πλοίων

    «Πόλεμος» για το 1,5 δισ. ευρώ του τζίρου της ακτοπλοΐας – Παιχνίδι για τρεις: Attica Group, Minoan Lines, Sea Jets

    Κουλουκουντής: Μια μεγάλη ναυτιλιακή οικογένεια από την Κάσο – Όταν πήγαν μαζί με τον Ωνάση στην Αμερική με τον ίδιο υπερωκεάνιο



    ΣΧΟΛΙΑ