• Ναυτιλία

    Kevin Bubolz στο mononews: Η Norwegian Cruise Line ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Kevin Bubolz, Managing Director Europe, Norwegian Cruise Line


    Αγορά με υψηλές προοπτικές χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο κ. Kevin Bubolz, Managing Director για την Ευρώπη της Norwegian Cruise Line.

    Η εταιρεία αναπτύσσει φέτος το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Jade από τον Πειραιά, και όπως επισημαίνει στο mononews ο κ. Kevin Bubolz η κίνηση αυτή είναι «μόνο η αρχή αυτού που οραματιζόμαστε, να έχουμε μια μακροπρόθεσμη σχέση με την Ελλάδα».

    «Η Ελλάδα είναι μια αγορά με υψηλές προοπτικές για εμάς, και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ξεκινάμε δρομολόγια από τον Πειραιά με το Norwegian Jade από τις 25 Ιουλίου φέτος. Οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν με το δρομολόγιο του Norwegian Jade στα Ελληνικά Νησιά θα ξυπνούν κάθε πρωί σε έναν νέο προορισμό, έχοντας στη διάθεσή τους οκτώ έως εννέα ώρες για να τον εξερευνήσουν.

    Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω το υψηλό επίπεδο υποστήριξης και συνεργασίας που λαμβάνουμε από το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο υπήρξε αληθινός συνεργάτης μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Bubolz.

    Και νέο κρουαζιερόπλοιο

    Την ίδια στιγμή άνοιξε σήμερα για κρατήσεις το πρώτο από τα έξι κρουαζιερόπλοιά της στην πολυαναμενόμενη νέα κατηγορία Prima Class –την πρώτη νέα κατηγορία κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας τα τελευταία 10 χρόνια.

    Το πλοίο θα παραδοθεί και θα ξεκινήσεις ταξίδια την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν. Όσον αφορά την χρηματοδότηση της επένδυσης, σε μια περίοδο που η πανδημία του κορονοϊού έριξε τον κλάδο στο ναδίρ εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, ο κ. Bubolz επισημαίνει στο mononews ότι:

    «Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης πραγματοποιήθηκε πριν από την πανδημία. Ωστόσο, παρότι η πανδημία σταμάτησε προσωρινά τις κανονικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ναυπηγείων, η κατασκευή του Norwegian Prima συνεχίστηκε και προχωρά. Ανυπομονούμε, λοιπόν, για την έγκαιρη παράδοση και δραστηριοποίηση του πλοίου, τον Ιούλιο / Αύγουστο του 2022. Όπως ίσως γνωρίζετε, εξασφαλίσαμε επιπλέον χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και ως εκ τούτου έχουμε αρκετή ρευστότητα.».

    Το νέο πλοίο

    Με ταξίδια που ξεκινούν το καλοκαίρι του 2022, το Norwegian Prima, το πρώτο από τα έξι πλοία της νέας κατηγορίας, θα έχει μήκος 295 μετρα , εκτόπισμα 142.500 μεικτούς τόνους και θα μπορεί να φιλοξενήσει 3.215 άτομα με διπλάσια χωρητικότητα.

    «Παρότι δεν έχουμε ταξιδέψει εδώ κα περισσότερο από ένα χρόνο, δεν σταματήσαμε ποτέ να δουλεύουμε και να καινοτομούμε, ούτε για μια στιγμή», δήλωσε ο Harry Sommer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian Cruise Line. «Στην πραγματικότητα, αυξήσαμε τις εταιρικές επενδύσεις μας για να προσφέρουμε στους επισκέπτες αξέχαστες εμπειρίες που ξεπερνούν τις προσδοκίες τους. Όχι μόνο θα επανεκκινήσουμε τις κρουαζιέρες αυτόν τον Ιούλιο, αλλά είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που ανακοινώνουμε και την έναρξη ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου, καθώς παρουσιάζουμε την Prima Class και το Norwegian Prima, το πρώτο πλοίο από μια νέα σειρά ασυναγώνιστων σκαφών».

    Το κύτος του εκπληκτικού νέου κρουαζιερόπλοιου, που φτιάχτηκε στη Marghera της Ιταλίας, στο ναυπηγείο Fincantieri, είναι εντυπωσιακά φιλοτεχνημένο από τον Ιταλό καλλιτέχνη γκράφιτι Manuel Di Rita, ευρύτερα γνωστό ως «Peeta». Για πρώτη φορά σε πλοίο της NCL, η διακόσμηση του κύτους επεκτείνεται σε όλο το εμπρόσθιο μέρος.

    Μεταξύ των παγκόσμιας κλάσης αρχιτεκτόνων που συνέβαλαν στη σχεδίαση του Norwegian Prima περιλαμβάνονται ο Ιταλός σχεδιαστής Piero Lissoni και οι κορυφαίες αρχιτεκτονικές εταιρείες Rockwell Group, SMC Design, Tillberg Design of Sweden, YSA DESIGN και το Studio Dado με έδρα το Μαϊάμι, οι οποίοι συνέλαβαν και συνέθεσαν μοναδικά της αισθητική των ποικίλλων εστιατορίων, καμπινών και κοινόχρηστων χώρων επί του σκάφους.

    Το Norwegian Prima θα προσφέρει το υψηλότερου επιπέδου προσωπικό και την μεγαλύτερη αναλογία χώρου από οποιοδήποτε νέο κρουαζιερόπλοιο στη σύγχρονη και premium κατηγορία κρουαζιέρας, παρέχοντας μια απαράμιλλη εμπειρία ταξιδιού.

    Παράλληλα, θα προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε σουίτες που διατίθενται στη θάλασσα, με 13 κατηγορίες, καθώς και τις μεγαλύτερες σουίτες τριών υπνοδωματίων από οποιοδήποτε νέο κρουαζιερόπλοιο και τις μεγαλύτερες καμπίνες της NCL με θέα στον ωκεανό και μπαλκόνια, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων μπάνιων και ντους για τις στάνταρ κατηγορίες καμπινών.

    Το Norwegian Prima θα προσφέρει, επίσης, τον μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο καταστρώματος από οποιοδήποτε νέο κρουαζιερόπλοιο, συμπεριλαμβανομένου περισσότερο συνολικού χώρου καταστρώματος πισίνας από οποιοδήποτε άλλο πλοίο του στόλου της NCL, καθώς και πολλές πισίνες υπερχείλισης και τεράστιους εξωτερικούς διαδρόμους που επιτρέπουν στους επισκέπτες να ατενίζουν τη θάλασσα και να απολαμβάνουν την αύρα του ωκεανού, μαζί με ποικιλία από άλλες, υψηλού επιπέδου εμπειρίες.



    ΣΧΟΛΙΑ