• Ναυτιλία

    Ισμήνη Παναγιωτίδη: Επικερδής πώληση από την Pavimar

    Ισμήνη Παναγιωτίδη: Επικερδής πώληση από την Pavimar

    Ισμήνη Παναγιωτίδη, επικεφαλής Pavimar


    Σε μία ακόμη πώληση πλοίου, την τρίτη μέσα σε διάστημα δύο μηνών, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες η ναυτιλιακή Pavimar, συμφερόντων της Ισμήνης Παναγιωτίδη

    Στο εβδομαδιαίο της report της η Anchor Shipbroking αναφέρει ότι η εταιρεία πούλησε σε αγοραστές από το Βιετνάμ το χωρητικότητας 52,454 dwt φορτηγό πλοίου του στόλου της Marty Lina, κατασκευής 2007, έναντι 10,1 εκατ. δολαρίων. Η τιμή θεωρείται συμφέρουσα, καθώς η Pavimar είχε αγοράσει το συγκεκριμένο πλοίο το Μάρτιο 2017 από την Kambara Kisen έναντι 9,6 εκατ. δολαρίων, με την τότε ονομασία Stella Maris.

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η ναυτιλιακή εμφανίζει αρκετή κινητικότητα στις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων πλοίων, σε μία προσπάθεια να ανανεώσει και να ισχυροποιήσει το στόλο της, μειώνοντας το μέσο όρο ηλικίας των πλοίων της.

    Στις αρχές Οκτωβρίου, πληροφορίες ανέφεραν ότι πούλησε το πλοίο Ribbon (χωρητικότητας 53.000 dwt, κατασκευής 2005) στην Hai Nam από το Βιετνάμ, έναντι 9 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

    Επίσης, η  Pavimar πούλησε τον περασμένο μήνα το χωρητικότητας  76,000-dwt panamax Double Happiness (κατασκευής 2005) στη ναυτιλιακή Castor Maritime, συμφερόντων του αδελφού της κας Παναγιωτίδη, Πέτρου Παναγιωτίδη, στην τιμή των 10,2 εκατ. δολαρίων.

    Το φορτηγό πλοίο μετονομάστηκε σε Magic Moon και παραδόθηκε στην Castor Maritime.

    H Pavimar διαθέτει στόλο με 13 φορτηγά πλοία, με μέσο όρο ηλικίας εννέα έτη.

     



    ΣΧΟΛΙΑ