• Ναυτιλία

    Ισμήνη Παναγιωτίδη: «Λίφτινγκ» στον στόλο της Pavimar με πώληση παλιού πλοίου

    Ισμήνη Παναγιωτίδη, Pavimar


    Στη διαδικασία πώλησης ενός πλοίου ξηρού φορτίου τύπου supramax ηλικίας 14 ετών βρίσκεται η ελληνική ναυτιλιακή Pavimar, συμφερόντων της Ισμήνης Παναγιωτίδη, που θέλει με αυτόν τον τρόπο να μειώσει το ηλικιακό προφίλ του στόλου της.

    Ναυλομεσίτες σε ΗΠΑ και Ελλάδα αναφέρουν ότι η εταιρεία πούλησε το πλοίο Ribbon (χωρητικότητας 53.000 dwt, κατασκευής 2005) σε αγνώστων στοιχείων αγοραστή έναντι 9 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με το TradeWinds, η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Σημειώνεται ότι το πλοίο πρόκειται να περάσει από ειδική επιθεώρηση μέσα στο 2020.

    Το Ribbon βρίσκεται στον στόλο της εταιρείας από ιδρύσεώς της, το 2014, ενώ προηγουμένως ανήκε στον στόλο της ναυτιλιακής Maryville Maritime, την οποία ήλεγχε ο πατέρας της Ισμήνης Παναγιωτίδη, Βίλλυ.

    Η Pavimar εμφανίζεται να διαθέτει στόλο αποτελούμενο από 10 πλοία panamax, τέσσερα supramaxes και ένα capesize. H μέση ηλικία των πλοίων είναι στα εννέα χρόνια.

    Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία αγόρασε το πρώτο της πλοίο για φέτος, όταν απέκτησε το πλοίο Lake Dahlia (χωρητικότητας 78.000 dwt, κατασκευής 2019) από την Triton Navigation, έναντι 13,8 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο μετονομάστηκε σε May και αυτήν τη στιγμή είναι ναυλωμένο έως τον Ιανουάριο από την Oldendorff Carriers έναντι 11.800 δολαρίων ημερησίως.



    ΣΧΟΛΙΑ