Η μελέτη ΙΟΒΕ, που παρουσιάστηκε χθες στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, αναδεικνύει τη στρατηγική σημασία της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων (ΝΜΑ) για την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει σοβαρές προκλήσεις, όπως η γήρανση του στόλου, οι αυξημένες περιβαλλοντικές απαιτήσεις της δέσμης “Fit for 55” και οι ελλιπείς υποδομές.

Σε μια ουσιαστική συζήτηση αναδείχθησαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων, που οργάνωσε η ΕΕΝΜΑ και ο πρόεδρος της Χαράλαμπος Σημαντώνης.

1

Με την μελέτη προτείνονται στοχευμένες πολιτικές για τον εκσυγχρονισμό του στόλου, την ανάπτυξη πράσινων και πολυτροπικών υποδομών και τη δημιουργία ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε η ΝΜΑ να παραμείνει ανταγωνιστική και να συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία και τις νησιωτικές περιοχές.

Oρισμένα συμπεράσματα της μελέτης του ΙΟΒΕ

Η Ελλάδα κατέχει την 8η θέση στην ΕΕ στη ναυτιλία μικρών αποστάσεων.

ΓΗΡΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΛΟΣ: Πάνω από το 70%των πλοίων στη ΝΜΑ είναι άνω των 30 ετών , ενώ 4 στα 10 ξεπερνούν τα 45 έτη.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΑ συμβεβλημένα με το ΝΑΤ εμπορικά πλοία μειώνεται διαχρονικά.

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ είναι υψηλότερο στα εμπορικά πλοία που εκτελούν παράκτια και Μεσογειακά ταξίδια, σε σύγκριση με τα ποντοπόρα.

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αποτελεί σημαντικό στοιχείο της Ελληνικής ναυτικής παράδοσης.

Τα κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τη ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων είναι τα εξής, σύμφωνα με την μελέτη του ΙΟΒΕ.

Θεσμικό πλαίσιο για την απανθρακοποίηση

Νέες τεχνολογίες και εναλλακτικά καύσιμα

Θέματα πληρωμάτων και επάνδρωσης

Ζητήματα που επηρεάζουν την πολυτροπικότητα στις μετακινήσεις εμπορευμάτων

Σε άλλα σημεία της η έρευνα του ΙΟΒΕ δείχνει ότι:

Η ΝΜΑ έχει συμβάλλει και συμβάλλει σήμερα στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας

Η χώρα μας δυσκολεύεται στη συμόρφωση με τις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις

Οπισθοδρομική χώρα η Ελλάδα στο νομικό της πλαίσιο.