• Ναυτιλία

    Ικανοποίηση Κορκίδη για την Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κορκίδης

    Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς


    Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. χαιρετίζει την συνέπεια λόγων και εξαγγελιών για την Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

    Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την κατάθεση στην διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του Σχεδίου Νόμου «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετα-COVID εποχή» εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

    Το Νομοσχέδιο εισάγει στην ψηφιακή εποχή το λιμενικό σύστημα της χώρας, καθώς προβλέπει την δημιουργία πληροφοριακού συστήματος, αλλά υπό κρατική εποπτεία, για την ηλεκτρονική υποβολή δεδομένων για όλους τους λιμένες της χώρας.

    Το νέο πληροφοριακό σύστημα, θέτει τέλος σε αποσπασματικές παρεμβάσεις, δίνοντας την θέση τους σε μια ολιστική αντιμετώπιση της μέχρι τώρα έλλειψης ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος διαχείρισης, με απόλυτη ασφάλεια, δεδομένων και πληροφοριών που διακινούνται στα λιμάνια στο πλαίσιο λιμενικών διεργασιών από τους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων και γενικώς τους συναλλασσόμενους με τις λιμενικές υπηρεσίες και άλλες αρχές.

    Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης χαιρετίζει την συνέπεια λόγων και εξαγγελιών για την Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, δεδομένων των άμεσων ενεργειών του για την αποφυγή των μεμονωμένων παρεμβάσεων στο λιμάνι του Πειραιά, στις οποίες είχαν εναντιωθεί οι παραγωγικές τάξεις του Πειραϊκού χώρου.

    Επισημαίνει, δε, την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών ανάπτυξης της e-πλατφόρμας, από τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία, εκτός των άλλων, θα ελαχιστοποιήσει και τις γραφειοκρατικές και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες στην διεκπεραίωση λιμενικών λειτουργιών και κυρίως την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον ΟΛΠ

    Γιάννης Πλακιωτάκης : «Η θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο είναι εθνική υπόθεση»

    Ένωση Εφοπλιστών: Παραδόθηκαν δύο ακόμα σκάφη στο Λιμενικό Σώμα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ