• Ναυτιλία

    Icon of the Seas: Αναχωρεί αύριο από το Μαϊάμι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου με 7.600 επιβάτες και πλήρωμα

    Το κρουαζιερόπλοιο Icon of the Seas

    Το κρουαζιερόπλοιο Icon of the Seas


    Από το Μαϊάμι θα ξεκινήσει αύριο το παρθενικό ταξίδι του, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, Icon of the Seas.

    Το πλοίο, το οποίο ανήκει στον στόλο της Καραϊβικής, έχει πλήρωμα 2.350 ατόμων και μπορεί να φιλοξενήσει επίσης και 5.610 επιβάτες. Με άλλα λόγια στο κρουαζιερόπλοιο θα επιβαίνουν συνολικά 7.600 άτομα στη μέγιστη χωρητικότητα.

    Το Icon of the Seas διαθέτει 20 καταστρώματα με επτά πισίνες και έξι νεροτσουλήθρες, παρέχει τεράστιους κοινόχρηστους χώρους και εναλλακτικές επιλογές για την ψυχαγωγία των επιβατών εν πλω.

    Στο κρουαζιερόπλοιο ξεχωρίζουν, το AquaDome, που είναι η μεγαλύτερη κατασκευή από γυαλί και χάλυβα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε κρουαζιερόπλοιο, όπου οι επιβάτες μπορούν να θαυμάσουν έναν καταρράκτη 55 μέτρων και πάνω από όλα το χώρο Pearl. Πρόκειται για μια τεράστια ατσάλινη σφαίρα, μεταλλαγμένο εσωτερικά για απόλαυση μουσικής, με διαθέτει φόντο για βίντεο και selfies.

    Το κρουαζιερόπλοιο Icon of the Seas

    Η Royal Caribbean επισημαίνει πώς το κρουαζιερόπλοιο Icon of the Seas είναι το πρώτο πλοίο στον στόλο της « που μπορεί να τροφοδοτηθεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο» και πώς «οι κινητήρες διπλού καυσίμου θα λειτουργούν παράλληλα με μια σειρά από πρωτοβουλίες ενεργειακής απόδοσης».

    Επιπλέον, το πλοίο διαθέτει μονάδα παραγωγής ενέργειας από απόβλητα. Στόχος του ομίλου είναι να λειτουργήσει ένα κρουαζιερόπλοιο μηδενικών εκπομπών έως το 2035.

    Υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν πολλά νέα χαρακτηριστικά στο πλοίο. Ένα παράδειγμα είναι το πρόγραμμα ανελκυστήρων, το οποίο σχεδιάστηκε από την κατασκευαστική εταιρεία Kone για να ελαχιστοποιήσει τους χρόνους αναμονής.

    Η Kone έχει επινοήσει ένα σύστημα στο οποίο οι ανελκυστήρες που ανεβαίνουν χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από αυτούς που κατεβαίνουν. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα υπάρχουν αυτοματοποιημένοι διάδρομοι που θα διευκολύνουν την επιβίβαση και την αποβίβαση των επιβατών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Jason Liberty αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας

    Κίνηση – έκπληξη από τον εφοπλιστή Γιώργο Οικονόμου: Προσέλαβε έμπειρο manager στα ναυτιλιακά

    Με αλουμίνιο της Elval το καταμαράν Margarita Salas που λειτουργεί με φυσικό αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ