• Ναυτιλία

    Nίκος Π. Τσάκος: Η TEN έδωσε σε μερίσματα 500 εκατ. δολάρια μέσα σε μια 20ετία – Θα παραλάβει τέσσερα νεότευκτα δεξαμενόπλοια

    Νίκος Τσάκος- ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος


    Η ναυτιλιακή εταιρεία TEN του Νίκου Π. Τσάκου, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, είχε έσοδα 150 εκατομμύρια δολάρια και 9,6 εκατομμύρια δολάρια λειτουργικά έσοδα, που είναι τέσσερις φορές υψηλότερα από εκείνα του αντίστοιχου τριμήνου του 2021.

    Η απασχόληση του στόλου ανήλθε στο 93,3%, με αποτέλεσμα τα ημερήσια έσοδα ανά πλοίο ήταν 19.730 δολάρια.

    Το πρώτο τρίμηνο του 2022, τα ταμειακά αποθέματα αυξήθηκαν στα 143 εκατομμύρια δολάρια.Επίσης, το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της εταιρείας ήταν εντός χρονοδιαγράμματος ανεξάρτητα από τα εμπόδια που έφερε η πανδημία Covid-19 με την έγκαιρη κατασκευή και ναύλωση του LNG Tenergy και του DP2 shuttle tanker Porto, από ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

    Ακολουθεί η παράδοση από τα ναυπηγεία τεσσάρων δεξαμενόπλοιων aframax με κινητήρα LNG διπλού καυσίμου που αναμένεται να παραδοθούν μέσα στους επόμενους 24 μήνες.

    Επίσης, τον Ιούνιο η εταιρεία απέκτησε ένα VLCC νοτιοκορεατικής κατασκευής, από μεγάλη εταιρεία πετρελαίου με αναμενόμενη παράδοση τον Σεπτέμβριο του 2022.

    Μέσω των παραπάνω εξαγορών, παραγγελιών και παραδόσεων, η παρουσία της ΤΕΝ στα πλοία υψηλής τεχνολογίας LNG, Shuttle Tanker, VLCC και Dual-Fuel πράσινης τεχνολογίας ενισχύεται περαιτέρω για να επωφεληθεί από την ισχυρή ανάκαμψη  της αγοράς.

    Τον μήνα Μάιο, η εταιρεία πούλησε σε τρίτους, το δεξαμενόπλοιο LR2 aframax Proteas, κατασκευής 2006 και πραγματοποίησε έσοδα 7,1 εκατομμύρια δολάρια.

    Επίσης, η ΤΕΝ, γνωστοποίησε ότι θα δώσει μέρισμα 0,10 δολάρια ανά κοινή μετοχή, που θα καταβληθεί στις 20 Ιουλίου 2022, στους κατόχους μετοχών στις 14 Ιουλίου 2022. Αυτό ανεβάζει τα συνολικά μερίσματα που καταβλήθηκαν από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο NYSE το 2002 σε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

    Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία εξέδωσε 3.603.697 κοινές μετοχές και 8.292 προνομιούχες μετοχές που απέφεραν 28,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Αλεξανδράτος: Ένας χαρισματικός, αεικίνητος και θεσμικός πολυθεσίτης εφοπλιστής

    Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ