• Ναυτιλία

    Η StealthGas του Βαφειά ιδρύει θυγατρική – Την Imperial Petroleum με 4 πλοία

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία StealthGas, του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα θυγατρική εταιρεία και να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Nasdaq Capital Market.

    Η νέα εταιρεία θα αποκτήσει από την μητρική εταιρεία συνολικά τέσσερα πλοία. Τα τρία είναι product tankers και ένα δεξαμενόπλοιο τύπου aframax.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει σχεδιάσει η StealthGas και το έχει καταθέσει στο Χρηματιστήριο η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος, έως το τέλος του έτους.

    Επισημαίνεται ότι η εταιρεία σήμερα διαθέτει 49 πλοία από τα οποία τα 45 είναι πλοία μεταφοράς υγραερίου LPG Carriers και τέσσερα μόνο δεξαμενόπλοια και το ένα από αυτά θα δοθεί στη θυγατρική εταιρεία.

    Το διοικητικό συμβούλιο της StealthGas πιστεύει ότι η δημιουργία δύο επιχειρήσεων σε διαφορετικούς τομείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας –σε πλοία μεταφοράς υγραερίου και δεξαμενόπλοια– θα προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στις εταιρείες όσο και στους μετόχους τους. Η συναλλαγή αναμένεται να επιτρέψει τόσο στη StealthGas όσο και στην Imperial Petroleum να αυξήσουν την επιχειρηματική της δραστηριότητα με εξειδικευμένο προσανατολισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Χάρης Βαφειάς: Κέρδη στο πρώτο τρίμηνο και αύξηση εσόδων για την StealthGas

    Με υψηλή ρευστότητα και χαμηλό χρέος κόντρα στην πανδημία η StealthGas του Χάρη Βαφειά

    Η μικτή στρατηγική ναυλώσεων δίνει το πλεονέκτημα στην Stealth Gas του Χάρη Βαφειά



    ΣΧΟΛΙΑ