• Ναυτιλία

    Με υψηλή ρευστότητα και χαμηλό χρέος κόντρα στην πανδημία η StealthGas του Χάρη Βαφειά

    • Του Λάμπρου Καραγεώργου
    Χάρης Βαφειάς StealthGas ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Υψηλή ρευστότητα χαμηλό χρέος σε σύγκριση με την αξία των πλοίων και κερδοφορία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2020 της StealthGas.

    Η αγορά μεταφοράς υγραερίου ο κλάδος τον οποίο δραστηριοποιείται η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία του Χάρη Βαφειά επηρεάσθηκε και αυτή από την πανδημία του κορονοϊού ενώ όπως σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Michael Jolliffe η πανδημία του COVID-19 έχει τρομάξει όχι μόνο τις ναυτιλιακές αγορές αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Για τα επόμενα τρίμηνα  το ερωτηματικό γύρω από τη ζήτηση υγραερίου θα παραμείνει καθώς βραχυπρόθεσμα, η αγορά έχει επιδεινωθεί.

    Ο κ. Jolliffe συμπλήρωσε ότι η StealthGas είναι αρκετά προστατευμένη  λόγω των ναυλώσεων και του χαμηλού χρέους, δεν μπορεί όμως να γίνει πρόβλεψη για το πόσο καιρό η πανδημία COVID-19 θα επηρεάζει σοβαρά το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ένα δεύτερο κύμα αυτής της επιδημίας μπορεί να υπάρξει τον προσεχή  χειμώνα και η  StealthGas παίρνει ήδη αμυντική θέση για να βγει από  αυτήν την καταιγίδα όσο πιο ομαλά γίνεται.

    Η Stalthh Gas διαθέτει ρευστότητα ύψους 42,6 εκατ. δολ η οποία θα αυξηθεί κατά 25 εκατ.δολ από το δεύτερο τρίμηνο του 2020 λόγω της επιστροφής κεφαλαίου από την κοινοπραξία που έχει συστήσει.

    Η StealthGas ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2020 έσοδα  ύψους 34,4 εκατ. δολ, μειωμένα κατά 4 εκατ. δολ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 λόγω κυρίως μείωσης του στόλου κατά τέσσερα πλοία Τα κέρδη ανήλθαν  στα 3 εκατ. δολ έναντι 2 εκατ. δολ πέρυσι την ίδια περίοδο. Η StealthGas ελέγχει ένα στόλο από  50 πλοία εκ των οποίων 46 είναι LPG carriers, τρία  M.R. product tankers και ένα  Aframax μεταφοράς αργού.



    ΣΧΟΛΙΑ