• Ναυτιλία

    Η Performance Shipping εξασφάλισε δάνειο 18,25 εκατ. δολαρίων από την Alpha Bank

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping του Ανδρέα Μιχαλόπουλου και της Αλίκης Παληού, εξασφάλισε από την Alpha Bank ένα δάνειο για την χρηματοδότηση της αγοράς του έβδομου πλοίου.

    Το ύψος της δανειακής χρηματοδότησης ανέρχεται σε 18,25 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων έως και το 50% θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή του δεξαμενόπλοιου πετρελαιοειδών LR2 aframax Alpine Amalia, ναυπήγησης 2010.

    Το πλοίο, που θα μετονομαστεί σε P Aliki, αγοράστηκε έναντι 36,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την ST Shipping της Glencore τον περασμένο Αύγουστο. Το πλοίο έχει εξασφαλίσει ναύλωση με την Trafigura για επτά έως δέκα μήνες με 45.000 δολάρια την ημέρα.

    Το δάνειο έχει διάρκεια πέντε χρόνων, αποπληρωτέο σε είκοσι διαδοχικές τριμηνιαίες δόσεις των 500.000 δολαρίων έκαστη και μια δόση 8.250.000 δολαρίων καταβλητέα ταυτόχρονα με την εικοστή τριμηνιαία δόση.

    Η Performance Shipping παρέλαβε τρία δεξαμενόπλοια τον Ιούνιο και πρόσφατα πούλησε το aframax P Fos του 2007 για 34 εκατομμύρια δολάρια και ο σχεδιασμός είναι να τα χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση ενός νεότερου πλοίου. Η εταιρεία διαθέτει επτά πλοία.

    Διαβάστε επίσης:

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Άλλο ένα πλοίο LNG για την Capital Gas – Διαθέτει 7 πλοία και ναυπηγεί άλλα 8

    Thenamaris: Πούλησε το τελευταίο panamax του στόλου της



    ΣΧΟΛΙΑ