• Ναυτιλία

    Ι. Παναγιωτίδη: Δύο ακόμη πλοία για το στόλο της Pavimar

    • Εριέττα Κομνηνού
    Ισμήνη Παναγιωτίδη: Επικερδής πώληση από την Pavimar

    Ισμήνη Παναγιωτίδη, επικεφαλής Pavimar


    Με δύο φορτηγά πλοία ενισχύει το στόλο της η ναυτιλιακή Pavimar, συμφερόντων της Ισμήνης ΠαναγιωτίδηΠηγές της αγοράς συνδέουν την εταιρεία με την εξαγορά δύο panamax από την Triton Navigation, με έδρα την Ολλανδία.

    Πρόκειται για τα πλοία Lake Dahlia (χωρητικότητας 78,802 dwt) και Triton Gannet (χωρητικότητας 78,821 dwt), τα οποία κατασκευάστηκαν το 2009 στο ιαπωνικό ναυπηγείο Sanoyas. Ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι το τίμημα της συναλλαγής για τα δύο bulkers ανήλθε στα 27,6 εκατ. δολάρια.

    Η συγκεκριμένη τιμή είναι υψηλότερη από τη δίκαιη τιμή της αγοράς, καθώς σύμφωνα με τη VesselsValue, τα δύο πλοία αποτιμώνται στα 26,51 εκατ. δολάρια, ενώ η MSI τοποθετεί την εκτιμώμενη αξία τους στα 26,6 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία της Equasis και τα δύο panamaxes έχουν περάσει από έλεγχο.

    Η Pavimar ξεκίνησε τη λειτουργία της το καλοκαίρι του 2014 με αρχικό στόλο μόλις δύο supramaxes και κατάφερε στα επόμενα πέντε χρόνια να φτάσει στα 15 πλοία: έξι panamaxes, τέσσερα kamsarmaxes, τέσσερα supramaxes και ένα capesize. Ένα από τα πλοία της ναυτιλιακήςτο Magic P (χωρητικότητας 76.500 dwt, κατασκευής 2004) ανήκει στην Castor Maritimeεπικεφαλής της οποίας είναι ο αδελφός της Ισμήνης Παναγιωτίδη, Πέτρος.

    Τα δύο αδέλφια αποτελούν την τρίτη γενιά της οικογένειας Παναγιωτίδη -παιδιά του εφοπλιστή Βίλλυ Παναγιωτίδη– που έχει εισέλθει στη ναυτιλιακή αγορά αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες.



    ΣΧΟΛΙΑ